1515
Annons

Svenska finanschefen har storsålt i Vestas

Vestas finansdirektör Marika Fredriksson
Vestas finansdirektör Marika FredrikssonFoto:Frank Boutrup Schmidt

Vindkraftsbolaget Vestas finansdirektör Marika Fredriksson och servicechef Christian Venderby har sålt aktier i bolaget efter kvartalsrapporten.

Det framgår av statistik från ägardatatjänsten Holdings.

Gazprom öppnar gaskranen till Italien

Foto:Marko Beric

Priset på naturgas i terminshandeln på råvarubörsen i Amsterdam sjunker 5 procent till 161:50 euro per megawattimme. Prisnivån är därmed det lägsta sedan i juli.

Det senaste prisfallet kommer samtidigt som det ryska gasmonopolet Gazprom meddelar att man återupptar leveranserna av rysk naturgas till Italien, via Österrike.

Enligt Gazprom har man hittat en lösning tillsammans med italienska gasimportörer på de problem som bolaget hävdar orsakats av österrikiska regelförändringar i slutet av september.

Gaspriserna är trots den senaste tidens kraftiga prisnedgångar, från de historiska toppnivåerna i augusti, på onormalt höga nivåer. Under åren före det att Ryssland började strypa gasleveranser till EU 2021 låg årsgenomsnittet kring 20 euro per megawattimme.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera