ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Peter Lundgren åtalas för sexuellt ofredande

  • Peter Lundgreb (SD). Foto: Janerik Henriksson/TT

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren åtalas för sexuellt ofredande. Det uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagaren fattade på fredagen beslutet att åtala Peter Lundgren för för sexuellt ofredande, alternativt ofredande. Händelsen ska ha skett på ett hotellrum i Nacka i mars 2018.

I samband med EU-valrörelsen i våras blev Peter Lundgren anklagad för att ha tagit en kvinna på brösten under ett partievenemang. SD-toppen erkände att han lagt handen på hennes bröst men ”inte med avsikt att det skulle hända någonting.”

Det uttalandet tog han senare tillbaka, och i stället publicerade Sverigedemokraterna en film där Peter Lundgren samtalar med den kvinnliga partikamraten om händelsen. Han säger du att han betedde sig tölpaktigt. Kvinnan beskriver händelsen som jobbig, men att händelsen är utagerad.

Efter turbulensen meddelade partistyrelsen att de hade fortsatt förtroende för Peter Lundgren, och han toppade partiets lista i EU-valet i maj där Sverigedemokraterna fick 15,3 procent av rösterna.

Efter händelsen valde en åklagare att inleda en förundersökning om sexuellt ofredande, vilket nu alltså leder till åtal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer