ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sven-Olof Johanssons Litium ökar tillväxttakten

Återkommande intäkter steg med 39 procent i kvartalet för fastighetsmagnatens molntjänstbolag, mot 10 procent under det andra kvartalet – men takten ska öka ytterligare.

Litium, som erbjuder en molnbaserad e-handelsplattform och handlas på Spotlight, hade årliga återkommande intäkter (ARR) på 27,7 miljoner kronor per den 30 september 2019, vilket ger en tillväxt på 39 procent jämfört med i fjol.

"Tredje kvartalet har varit försäljningsmässigt starkt med en god tillströmning av nya kunder", skriver vd Henrik Lundin i delårsrapporten. 

Tillväxten hänvisas främst till ökningen i bolagets molntjänst, vars intäkter ökade med 75 procent tredje kvartalet.

Nettoomsättningen steg med 40 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol och uppgick till 7,5 miljoner kronor (5,6).

De repetitiva avtalsintäkterna ökade med 46 procent till 6,8 miljoner kronor jämfört med samma period 2017. Dessa uppgick därmed till 90 procent av de totala intäkterna för kvartalet (88 procent motsvarande period föregående år).

Ebitda-resultatet uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,5). Och resultatet före skatt var -1,2 miljoner kronor (-0,9).

Henrik Lundin flaggar för att Litium nu ska öka takten ytterligare. 

"Redan i närtid har vi en spännande period att se fram emot. Det fjärde kvartalet är våra kunders absolut starkaste period på året med både Black Week och julhandeln. Dessutom finns det traditionellt ett intresse från kunderna att stänga upphandlingar inför årsskiftet", skriver han i rapporten.

Sven-Olof Johansson-kontrollerade Fastpartner är största ägare i Litium med 19,3 procent av aktierna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies