ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Skräcken härjar på Wall Street – årets sämsta börsdag

De ledande börsindexen i New York föll tillbaka rejält i onsdagshandeln efter förnyad oro över den ekonomiska tillväxten globalt. Flera av de stora Wall Street-bankerna föll tungt på Dow-indexet som hade årets sämsta börsdag.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ner 3,1 procent samtidigt som breda S&P 500-index hade backat 2,9 procent. Nasdaqs kompositindex föll 3,0 procent.

Under dagen korsades yieldkurvorna för den amerikanska tioåriga respektive tvååriga statsobligationen, ett fenomen som ofta förebådat en ekonomisk recession. Samtidigt kom statistik från Kina som visade att landets industriproduktion växte med 4,8 procent i juli, vilket var klart lägre än de 5,8 procent analytikerna hade räknat med.

Samtliga sektorer på S&P 500 blinkade rött på onsdagen med energi och finans i botten. Banker pressades av de sjunkande räntorna och Bank of America, Citigroup och JP Morgan stod för nedgångar på mellan 4,2 och 5,2 procent.

Banker gick överlag svagt med nedgångar på omkring 4 procent för både Goldman Sachs och JP Morgan.

Ännu värre gick det för varuhuskedjan Macy's som rasade runt 13 procent efter att ha redovisat resultat för årets andra kvartal som var långt under analytikernas förväntningar. Detta efter stora reor under våren i syfte att bli av med osålda varor. Sektorskollegorna Nordstrom och Kohl's sjönk drygt 10 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 12 punkter till 1,58 procent.

President Donald Trump gick åter till attack mot Federal Reserve i en tweet på onsdagskvällen och gav centralbanken skulden för den ökade rädslan för en avmattande amerikansk ekonomi.

”Andra länder säger tack till korkade Jay Powell och Federal Reserve. Tyskland och flera andra länder spelar spelet! Galen inverterad räntekurva. Vi borde enkelt kunna skörda stora vinster men Fed håller oss tillbaka, twittrade han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer