ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svart börsdag för telekomjätten – föll mer än på över 3 år

  • Foto: Bertil Ericson/TT

Den norska telekomjätten Telenor hade sin värsta börsdag sedan februari 2016 på tisdagen när ägarna tvingades summera ett rapporttapp på 4,3 procent.

Oslobörsens OBX25-index slutade på minus 0,9 procent för dagen där Telenor tyngde mest, följt av oljebolagen DNO och Aker BP som tappade 2,4 respektive 2,3 procent. Equinor backade också, 2,0 procent.

I helgen som gick tvingade Telenor varna för att nettoresultatet i andra kvartalet tyngs av en engångspost om 622 miljoner norska kronor, motsvarande 682 miljoner svenska kronor, till följd av en felräkning hos det bangladeshiska dotterbolaget Grameenphone. 

Och när rapporten kom på tisdagen var den också under analytikernas förväntningar: underliggande ebitda-resultat, före engångsposter, stannade på 11.087 miljoner norska kronor att jämföra med analytikernas förväntningar 11.379 miljoner norska kronor.

Hittills i år är Telenoraktien upp med blygsamma 4,1 procent, att jämföra med OBX25 som stigit 9,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer