ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svängig börsdag slutade på nollan – spelsektorn föll på vinstvarning

Det var en svängig handel på Stockholmsbörsen under tisdagen där index vände från minus 1 procent till nollstrecket vid stängning. Spelsektorn var under hård press efter att Kindred vinstvarnat på måndagskvällen. 

Vid stängning var breda OMXS-index oförändrat medan storbolagsindex OMXS30 hade stigit 0,1 procent. 

Spelbolaget Kindred pressmeddelade på måndagskvällen att utvecklingen under fjärde kvartalet varit oväntat svag, framför allt beroende på en svag bruttomarginal i sportboken. Resultatet som ebitda väntas hamna i intervallet 27-32 miljoner pund, vilket är drygt 35 procent sämre än konsensusprognosen. Under samma period i fjol var spelöverskottet 250 och ebitda-resultatet 58,8 miljoner. 

Vinstvarningen straffades med en nedgång på 18 procent för Kindred och drog även med sig andra bolag i sektorn, som Betsson ner 6,5 procent, Leo Vegas minus 2,9 procent och Netent ner 6 procent.

En del analysändringar gjorde avtryck på kurserna. Nobia stärktes 2,5 procent av att SEB Equities höjts sin rekommendation till köp från behåll. ABG Sundal Collier sänkte sin rekommendation för Trelleborg till sälj, vilket tyngde aktien med 0,8 procent. ABG Sundal Collier drog också ned sin rekommendation för Dometic till sälj, vilket fick aktien på fall med 1,8 procent.

På storbolagslistan toppade Skanska med en uppgång om 2,3 procent följt av Getinge 1,8 procent. Sämst gick SSAB som föll 1,9 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer