ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna höll sig på plus fram till stängning. S&P 500 handlades upp 0,3 procent.

Dow Jones gick svagast bland Wall Streets tunga index och steg knappt 0,1 procent. Nasdaqs kompositindex fick draghjälp från breda uppgångar i tekniksektorn och handlades upp 0,7 procent.

Bland vinnarna syntes bland annat halvledarbolagen Micron Technology, Applied Materials och LAM Research vilka handlas upp mellan 3,7 och 6,1 procent vardera. Samtliga har fått höjda rekommendationer från investmentbanken Goldman Sachs som spår en lättning för sektorn generellt.

”Vi tror att överkapaciteten hos minneskortsbolagen kommer att krympa snabbare än vi tidigare antagit”, skriver analytikerna i ett kundbrev som tv-kanalen CNBC tagit del av.

Även andra aktörer i sektorn som Nvidia och Intel steg, upp 1,7 respektive 0,9 procent. Överlag avancerade tekniksektorn. Bland annat noterades Microsoft och Apple upp 1,3 respektive 2,3 procent. Under måndagen stod det också klart att Microsoft gått med på en förlikning på över 16 miljoner dollar med den amerikanska finansinspektionen SEC i ett ärende gällande mutor till regeringstjänstemän i flera länder, bland annat Ungern.

Bland FAANG-bolagen stack streamingbolaget Netflix ut med en nedgång om 1,4 procent. Bolaget har stämts av en investerare som hävdar att ledningen vilselett marknaden och ägarna under flera månaders tid innan kvartalsrapporten förra veckan visade att streamingbolaget tappat kunder på den amerikanska marknaden.

Oljeservicejätten Halliburton bjöd på den största dagsuppgången i S&P 500, upp 9,2 procent efter att bolagets kvartalsrapport kommit in över förväntan.

Dialysbolaget Davita steg 5 procent efter att bolaget höjt resultatprognosen för helåret och flaggat för att årets andra kvartal kommit in över förväntan.

Flygplanstillverkaren Boeing fick det däremot dystert efter att kreditvärderingsinstitutet Fitch sänkt utsikterna för bolagets kreditbetyg från stabila till negativa med hönvisning till problemen med 737 MAX. Aktien tappade 1,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer