ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svagt uppåt för oljan inför Fed-chefens tal

Priset på Brentoljan rörde sig kring 60-dollarnivån på fredagsmorgonen, vilket innebar lätt upp från stängning dagen före. På basmetallmarknaden noterades överlag uppgångar, undantaget tenn.

Finansmarknaderna har hittills på fredagen präglats av väntan på Fed-chefen Jerome Powells anförande i eftermiddag vid den årliga konferensen i Jackson Hole.

Nästan hälften av Venezuelas oljeriggar kommer att stänga den 25 oktober om Trump-administrationen inte förlänger sitt 90-dagarsundantag från sina sanktioner, beräknar konsultfirman Caracas Capital Markets enligt Bloomberg News. 

Kopparpriset återhämtar sig något, upp 0,6 procent till runt 5.718 dollar per ton efter flera dagar av nedgång. Guldpriset rör sig marginellt nedåt till 1.495 ,5 dollar per uns och har därmed tappar drygt 2 procent för veckan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer