ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svagare resultat – bettingbolaget faller tungt

Bettingoperatören Betsson redovisar ett rörelseresultat om 197 miljoner kronor i det andra kvartalet, mot 301 Mkr i jämförbart kvartal i fjol. Väntat var ett rörelseresultat om 210 miljoner kronor, enligt Bloombergs sammanställning av sju analytikers estimat.

Aktien rasar 6,2 procent i den inledande handeln.

Koncernens intäkter minskade med 5 procent till 1.278 miljoner kronor, varav den organiska minskningen motsvarade 4 procent. Väntat var intäkter om 1.278 Mkr.

Rörelsemarginalen noteras till 15,4 procent, mot väntade 16,4 procent, enligt Bloomberg.

Kasinointäkterna minskade med 10 procent, medan intäkterna från sportboken ökade med 14 procent, med en sportboksmarginal om 7,8 procent, vilket kan jämföras med marginalen om 6,3 procent i fjol.

Det operativa kassaflödet ökade med 44 procent till 391 miljoner kronor i andra kvartalet.

Betssons geografiska spridning är tillsammans med produktmixen förklaringen till en god intäktsnivå trots sättningen i den svenska marknaden och nedgången i Holland”, heter det i rapporten.

”Spelindustrin genomgår omställningar och det andra kvartalet har inneburit utmaningar på flera för Betsson viktiga marknader. I Sverige har Spelinspektionen dragit tillbaka licensen för en operatör medan andra operatörer mottagit varningar och böter, däribland ett av Betssons rörelsedrivande dotterbolag”, skriver Pontus Lindwall i vd-ordet.

Betssons genomsnittliga dagliga intäkter i det tredje kvartalet, till och med den 14 juli, har varit 17 procent lägre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det tredje kvartalet 2018. De dagliga insättningarna är i nivå med andra kvartalet.

Det tredje kvartalet 2018 hade en positiv påverkan av fotbolls-VM, påpekar Betsson.

Bolaget påpekar att informationen inte ska ses som en prognos av intäkterna för det andra kvartalet, utan endast som en indikation på hur kvartalet har börjat.

Betsson är övertygat av att bolaget är rätt positionerade för en långsiktig positiv utveckling och tillväxt i Holland, skriver vd Pontus Lindwall i delårsrapporten.

Som Betsson tidigare rapporterade så har de operationella dotterbolagen gjort anpassningar i det nederländska kunderbjudandet för att erhålla licens så snart det är möjligt.

”Efter en negativ påverkan på intäkterna i direkt anslutning till dessa förändringar har intäkterna stabiliserats”, skriver Pontus Lindwall.

Enligt vd:n möjliggör nuvarande information inte en tydlig bedömning avseende tidsaspekten för licensieringsprocessen.

I vd-ordet lyfts även Norge fram.

”En annan marknad som har mött utmaningar under andra kvartalet är Norge, där blockeringar av betalningar försvårat för operatörer att erbjuda kunderna effektiva betalningslösningar”, heter det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer