ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street öppnar svagt på plus – Delta lyfter på rapport

New York-börserna inleder onsdagen på plus med uppgångar för bland andra Delta Airlines och klädbolaget Levi's efter rapporter.

Både breda S&P 500 och tekniktunga Nasdaqs kompositindex öppnar på plus 0,2 procent, lika så klassiska Dow Jones.

De europeiska börsindexen har handlats avvaktande med dragning uppåt på onsdagen, i väntan på ledtrådar från centralbanker om räntepolitiken i både Europa och USA. ECB lämnade styrräntan oförändrad på 0 procent under eftermiddagen, samtidigt som guidningen om återinvesteringar upprepades, en förlängning av den så kallade kvantitativa lättnaden. Det innebär att centralbanken fortsätter med sina stödköp i tillgångsmarknaderna för de utdelningar som ges.

Under kvällen väntar också offentliggörandet av protokollet från det senaste mötet i Federal Reserves räntekommitté. Fed beslutade i mars att lämna räntan orörd och avvakta med höjningar 2019.

Den amerikanska kvartalssäsongen har sparkat i gång på allvar. Delta Airlines har rapporterat justerad kvartalsvinst på 96 cent per aktie, 6 cent starkare än analytikerkonsensus enligt Refinitiv. Aktien steg 1,8 procent i den inledande handeln.

Klädföretaget Levi's har presenterat sina första resultatsiffror efter börsnoteringen i våras. Kvartalsvinsten blev 37 cent per aktie upp från 5 cent samma period i fjol, på omsättningen 1,44 miljarder dollar, vilket var 7 procent starkare. Aktien, som var 25 procent upp från introkursen vid tisdagens stängning, öppnar upp närmare 5 procent.

Källor med förhandsinformation om skjutsdelningstjänsten Ubers väntade börsintroduktion uppger för Reuters att bolaget beslutat att ta in cirka 10 miljarder dollar vid noteringen, vars anmälningsprospekt presenteras på torsdagen enligt uppgifter. Det skulle innebära den största börsnoteringen inom tech-sektorn sedan kinesiska e-handelsbolaget Alibabas notering för fem år sedan.

HSBC har sänkt Apple till minska från behåll. Bolagets nya strategi med fokus på tjänster snarare än hårdvara kommer ta tid att få effekt, skrev banken. Riktkursen justerades dock upp till 180 dollar, från tidigare 160 dollar. Också Bank of America Merrill Lynch har höjt riktkursen för Apple till 220 dollar från 210 dollar. Här tror analytikerna att det finns "mer uppsida att ta av" inom den senaste generationen av Iphone. Apple-aktien stängde på 199,50 kronor på tisdagen och handlas strax över nollan i öppningshandeln.

Nomura har tagit upp elbilstillverkaren Tesla till bevakning. Rekommendationen blir neutral. Den japanska bankens analytiker besväras av Teslas globala expansion och sätter riktkursen 300 dollar. Stängningskursen på tisdagen var 272,31 dollar. Aktien handlas upp omkring 0,5 procent.

Det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet har publicerat KPI för mars. Konsumentpriserna steg 0,4 procent, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 1,9 procent. Analytiker hade räknat med att KPI skulle ha stigit 0,3 procent jämfört med månaden före och ha stigit med 1,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt Reuters snittprognos.

Oljekontrakten handlades uppåt i den tidiga onsdagshandeln. Oroligheterna i Libyen och Sudan i kombination med uttalanden från Opec som gör gällande att marknaden nu har ett utbudsunderskott fortsätter att pressa upp priserna från sina årshögstanivåer.

TV: Följa presskonferensen med ECB  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer