ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Minusöppning på Wall Street – fordonssektorn tyngs av vinstvarning

  • Foto: Richard Drew

De ledande USA-börserna öppnar svagt nedåt på tisdagen. En vinstvarning från den amerikanska fordonsunderleverantören Lear sänker fordonssektorn. 

Både breda index S&P 500 och tekniktunga Nasdaqs kompositindex inleder handeln strax under nollstrecket.

Den amerikanska fordonsunderleverantören Lear sänker guidningen för årsomsättning och vinst för helåret i samband med delårsrapportsläppet för andra kvartalet, vilket gjorde avtryck på fordonssektorn vid öppning. Fiat Chrysler backar 4,6 procent, General Motors är ned 1,4 procent, Ford 0,7 procent, med Autoliv backar 3,8 procent. 

På bolagsfronten noteras även att JP Morgan redovisat högre intäkter för det andra kvartalet än vad analytikerna förväntat sig, enligt Bloomberg News snittprognos. Vinsten per aktie var även högre än väntat men banken skriver att det främst var på grund av positiva skatteeffekter. Aktien backar marginellt i den inledande handeln, i spåren av en sänkt räntenettoprognos. 

Investmentbanken Goldman Sachs stiger 1,3 procent vid öppning efter att ha redovisat högre intäkter än Wall Streets förväntningar. Av de sex största amerikanska bankerna är Goldman Sachs mest beroende av handelsaktiviteten på Wall Street. Resultatet per aktie sjönk dock något jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Johnson & Johnson, som tillverkar hälso- och sjukvårdsprodukter, redovisade ett starkare resultat än väntat för det andra kvartalet och höjde även omsättningsprognosen. Aktien handlades ändå ned 1,4 procent vid öppning.

Restaurangoperatören Domino's Pizza sjunker 4,1 procent i öppningshandeln efter att bolaget presenterat en lägre försäljning än vad analytikerna hade räknat med. 

USA:s president Donald Trump twittrade att miljardären och tech-investeraren Peter Thiel misstänker att Google bör granskas för förräderi. Han anklagar sökmotorbolaget för att ha nära band med den kinesiska staten, varpå Donald Trump sagt att hans administration ska "ta en titt" och undersöka saken. Alphabet, som äger Google, stiger trots det 0,2 procent vid öppning.

Strömningstjänsten Netflix och IT-jätten IBM väntas släppa sina respektive kvartalsrapporter för det andra kvartalet på onsdagen.

På statistikfronten kan nämnas att detaljhandelns försäljning i USA steg 0,4 procent i juni, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit 0,1 procent jämfört med föregående månad, enligt Reuters sammanställning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer