1515
Annons

Styrelseledamot i Coor har köpt 5.000 aktier

Anders Ehrling, styrelseledamot i Coor Service Management, har köpt 5.000 aktier i bolaget till ett värde av 300.000 kronor.

Corvex får ordförandeposten i Kindreds valberedning

Corvex Management, Kindreds största ägare sedan mitten av augusti, tar som tidigare aviserat plats i speloperatörens valberedning.  

Nu står det även klart att Keith Meister från Corvex nominerats till valberedningens ordförande. 

Corvex Management har sedan länge klargjort att man vill se en strategisk utvärdering av Kindred. I pressmeddelandet från i augusti skrev hedgefonden:

”Likt det vi konstaterat i ett pressmeddelande den 4 maj är vi av fortsatt tro att Kindred bör utvärdera samtliga potentiella strategiska alternativ, inklusive en försäljning av bolaget. En styrelse som är fullt informerad och anpassad till aktieägarnas intressen kommer att vara bäst positionerad för att väga potentiella alternativ mot företagets 'status quo' affärsplan”, heter det i pressmeddelandet.

Värt att notera är att Kindreds näst största ägare Capital Group, som innehar 14,86 procent av aktierna i speloperatören enligt ägardatatjänsten Holdings, inte finns med i valberedningen.  

Valberedningen till fullo:

Keith Meister, ordförande valberedningen, Corvex Management LP.

Cedric Boireau, Premier Investissement SAS.

Peter Lundkvist, Tredje AP-fonden

Anders Ström, Veralda Investment Ltd

Vidare är Kindreds styrelseordförande, Evert Carlsson, adjungerad till valberedningen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera