Annons

Strykers resultat lägre än förväntat – aktien stiger i efterhandeln

Medicininstrumenttillverkaren Stryker redovisar ett resultat per aktie på 1:47 dollar för det fjärde kvartalet 2022.

Innehåll från VioletAnnons

AI ett måste för ledningsgruppen – så kommer du igång

AI är en avgörande faktor för en konkurrenskraftig verksamhet, åtminstone om vi ska tro antalet artiklar som skrivs i media. Datadrivet beslutsfattande, utvecklad kundsupport, smartare prognostisering - många beslutsfattare drunknar i möjligheterna med AI. Mattias Guilotte, affärsutvecklingschef och partner på AI-byrån Violet, hjälper dig att komma igång.

– Att som beslutsfattare förstå var AI-lösningar skapar värde är en förutsättning för att lyckas. Rätt AI-lösning på rätt plats ger både effektivare arbete, bättre beslutsunderlag och kan till och med skapa nya affärsmöjligheter, säger Mattias.

Hur kan ledningsgruppen komma igång med AI?

För ledningsgrupper och organisationer kan kunskapsnivån gällande AI vara en inträdesbarriär, men efter att tekniken fått mycket medial uppmärksamhet så intresserar sig allt fler. 

Har din ledningsgrupp identifierat ett område där AI har stor potential, kanske du funderar på hur ni påbörjar er AI-resa.

– Vi på Violet stöttar ofta ledningsgrupper med research, inspiration och rådgivning om AI för att hjälpa dem framåt. Här är några av våra vanligaste råd, säger Mattias.

1. Utbilda er om AI:s möjligheter och begränsningar

Börja med att identifiera affärsproblemen ni vill lösa och de mål ni vill uppnå med tekniken. Om ni inte har förståelse för vilket affärsvärde AI kan skapa behöver ni läsa på om vad som redan görs i er bransch eller ta inspiration från andra branscher. Följ aktörer som leder utvecklingen och fundera över hur andras AI-investeringar påverkar er.

2. Lyft blicken och analysera verksamheten tillsammans

Låt ledningsgruppen ses i en workshop för att identifiera vilka delar av verksamheten som har manuella processer som kan automatiseras. Diskutera hur era tjänster eller produkter skulle kunna förbättras om ni hade världens smartaste AI. Se till att ha högt i tak och låt idéerna flöda fritt. 

Tips! Använd Violets guide: Utmana din ledningsgrupp med rätt frågor om AI

3. Djupdyk i datan med hjälp av AI-verktyg

Låt ledningsgruppen bjuda in de medarbetare med bäst kunskaper om företagets data och ta hjälp av AI-verktyg för att hitta mönster och trender i datan. Diskutera vilken data som finns tillgänglig, vad som saknas och hur en AI-driven dataanalys kan ge företaget nya spännande insikter. 

4. Sätt ihop rätt team 

Att implementera en AI-lösning kräver ett team med exempelvis Data Scientists, Machine Learning-utvecklare och projektledare. Om ni saknar rätt kompetenser behöver ni ta hjälp av en partner som är expert eftersom området rör sig så oerhört snabbt.

5. Börja smått och iterera

Det kan vara bra att börja smått och iterera allt eftersom. Välj ett specifikt case och utveckla en prototyp. Det hjälper er att testa om modellerna presterar som tänkt innan ni skalar upp. Det finns även en uppsjö av färdiga AI-produkter, för allt från dokument-tolkning till fraud detection, som ni kan integrera istället för att utveckla egna lösningar.  

– Nyckeln till att implementera framgångsrika AI-lösningar är att identifiera de områden där AI kan ha störst inverkan och implementera tekniken i linje med verksamhetens övergripande mål och strategi, avslutar Mattias.

Vill du boka en inspirationsföreläsning eller en workshop med Violet? Kontakta oss och läs mer på: www.violet.ai 

Om Violet
Violet AI grundades 2018 som en av de första renodlade AI-byråerna i Norden. Idag består Violet AI av ett konsult- och rådgivningsteam samt fyra dotterbolag med totalt 50 anställda. Vi är specialister på Data Science och AI-utveckling.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Violet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera