ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tv-tjänsten Netflix faller på Wall Street efter ny analys

  • Netflix vd Reed Hastings. Foto: Akio Kon/Bloomberg

USA-börserna var blandade på fredagen när marknaden hoppades på tecken på samarbete mellan USA och Kina i handelssamtalen för att dämpa den negativa effekten på global tillväxt. 

Vid 17.30-tiden på eftermiddagen var Dow Jones storbolagsindex upp 0,2 procent. Det bredare indexet S&P 500 var 0,1 procent högre, samtidigt som Nasdaqs kompositindex var ned 0,1 procent.

"Marknaden verkar vara i lite av ett vänteläge och letar efter indikationer på huruvida ekonomin kommer hämta styrka eller den alternativa indikationen att vi kommer att sakta ned ytterligare", sade Rick Meckler vid Cherry Lane Investments till Reuters. 

Marknaden är hoppfull om en deeskalering av spänningarna mellan USA och Kina i handelskonflikten. De båda sidorna träffades på torsdagen och fredagen för ett två dagar långt förberedande möte inför nya samtal mellan chefsförhandlarna i oktober. 

Streamingjätten Netflix var ned 5,3 procent på fredagen efter en analys av Evercore som gav en osäker bild kring bolagets internationella användartillväxt. 

Boeing var ned 0,9 procent efter att FAA-chefen sade att ett antal steg kvarstår innan den olycksdrabbade modellen 737 Max åter kan tas i bruk. 

Varuhuskedjan JC Penney förbereder sig enligt Bloomberg för kommande skuldsaneringssamtal inför den årstidsbundna shoppingsäsongen. Enligt hemliga källor ska dock samtalen inte gälla en ansökan om konkursskydd. JC Penney-aktien, som straffats hårt de senaste åren, tog ett litet glädjeskutt och lyfte 13,9 procent.

Roku, som skapar mediaspelare, har fått en säljrekommendation av Pivotal, med motiveringen att konkurrensen på streamingområdet ökar vilket sannolikt kommer att driva ned kostnaden för produkterna mot noll. Aktien rasar över 15 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 2 punkter till 1,77 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer