Strax tokrusar 58 procent – avyttrar verksamhet för upp till 455 miljoner

Mobiltillbehörsbolaget Strax har avyttrat varumärket Gear4 för upp till 455 miljoner kronor.
Mobiltillbehörsbolaget Strax har avyttrat varumärket Gear4 för upp till 455 miljoner kronor.Foto:Jesper Frisk

Mobiltillbehörsbolaget Strax rusar med 58 procent på fredagseftermiddagen. Lyftet kommer efter att bolaget sålt varumärket Gear4 för upp till 44 miljoner euro, motsvarande omkring 455 miljoner kronor. Samtidigt presenterade bolaget även sin senaste kvartalsrapport där bolaget föreslår en utdelning på minst 1 krona per aktie. 

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?