ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storytel spår att prognoserna för fjärde kvartalet nås

Ljudboksbolaget Storytel har nått sina senaste prognoser för antalet abonnenter och streamingintäkter för det fjärde kvartalet.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Storytel hade 768.700 betalande abonnenter i genomsnitt under fjärde kvartalet, vilket innebär en ökning med närmare 48.000 kunder jämfört med tredje kvartalet. Antalet betalande abonnenter för fjärde kvartalet är något högre än den prognos om 765.000 betalande abonnenter som tidigare lämnats.

Streamingintäkterna för fjärde kvartalet överträffade också prognos och uppgick till cirka 291,3 miljoner kronor, motsvarande 39,2 procent årlig tillväxt. Prognosen löd på 290 miljoner kronor.

"Efter ett väl genomfört projekt, som har involverat stora delar av organisationen har vi nu tagit fram vår version av ett familjeabonnemang och som initialt har mottagits väldigt bra av våra kunder. Med individuella konton och stort fokus på barn genom ett så kallat Kids Mode har vi utvecklat en lösning som vi tror ska passa de flesta familjerna", kommenterar vd Jonas Tellander i pressmeddelandet.

Storytel sänkte i mitten av november sin prognos över antalet betalande abonnenter i slutet av kvartalet till 780.000-790.000, något under det tidigare målet om 800.000.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer