ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storytel släpper nya mål – vill nå 2 miljarder i intäkter

Ljudboksföretaget Storytel har släppt nya prognoser och mål för 2020 inför bolagets kapitalmarknadsdag som hålls i morgon tisdag. 

Intäkterna från streamingverksamheten väntas öka med 32-35 procent och landa i spannet 1,9-2,0 miljarder kronor nästa år, enligt ett pressmeddelande.

Antalet betalande kunder före slutet av 2020 prognostiseras till 1,5 miljoner motsvarande en abonnenttillväxt på 36 procent. Storytel kommer lansera sin tjänst i ytterligare en till tre länder under 2020, och fortsätta ”den starka expansionen” i sina 20 redan lanserade länder.

När det gäller Storytels negativa ebitda-marginal förväntas den förbättras från minus 16 procent år 2019 till spannet minus 10-12 procent under 2020. Detta med befintliga redovisningsprinciper, där kostnadsföringsmodellen av egenupparbetade immateriella anläggningstillgångar tillämpas. 

Under 2020 förväntas ytterligare två till fyra marknader nå lönsamhet. Redan under inledningen av året har Nederländerna lyckats ansluta sig till gruppen av lönsamma Storytel-marknader som därmed blir det femte landet att nå lönsamhet. 

Bolaget släpper även mål fram till år 2023. Till det året förutspår Storytel en genomsnittlig årlig abonnenttilllväxt på omkring 40 procent. Samtidigt förväntas en genomsnittlig årlig intäktstillväxt inom streamingverksamheten på omkring 35 procent. Tillväxt kommer att prioriteras före lönsamhet under förutsättningen att man ser en stärkt CLV/SAC (livstidsvärde i relation till anskaffningskostnad för en kund). Lönsamhet förväntas uppnås på varje enskild lokal marknad inom fem år från lansering.

Storytel räknar med fortsatt expansion och lanseringar på över 20 nya marknader till 2023. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer