ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storytel har prioriterat pris framför abonnenttillväxt

"Fantastisk abonnenttillväxt som drivs av många länder." 

Så sammanfattar Storytels vd Jonas Tellander ljudboksbolagets tredje kvartalet för Nyhetsbyrån Direkt.

Även om abonnenttillväxten var god i det tredje kvartalet, antalet ökade med 100.000, så flaggade vd:n i rapporten för att bolaget inte kommer att nå målsättningen om att ha 800.000 betalande abonnenter vid utgången av 2018. För helåret spår bolaget nu att antalet abonnenter kommer att uppgå till 780.000-790.000.

"Det är klart att det är roligare att nå sina mål och överträffa förväntningarna och här hamnar vi precis kort, men vi ser inte någon större anledning till oro för det", säger Jonas Tellander, som tillägger att det huvudsakliga målet för året har varit att nå 1 miljard kronor i streamingintäkter. 

Det målet kommer Storytel att nå och enligt vd:n har det varit ett medvetet val att inte sänka priserna för att öka antalet abonnenter. 

"Hade vi bara velat optimera abonnentsiffran så hade vi lätt kunnat sänka priset så hade den stigit, men vi har valt att hålla kvar de priser som vi har trots prispress på marknaden", säger Jonas Tellander.

En nyhet i rapporten för det tredje kvartalet är att bolaget har börjat redovisa antalet marknader som Storytel finns på, samt en fördelning av marknaderna inom tre stycken intervall baserat på hur många abonnenter som bolaget har på marknaderna. 

"Vi ville ge en lite mer nyanserad bild. Tidigare har ju Sverige stått för majoriteten av intäkterna, men nu är den siffran nere på 50 procent", säger Jonas Tellander och fortsätter:

"Vi ser att vi har fler marknader som börjar få fart och vi har tio marknader som har fler än 10.000 abonnenter och sju med fler än 25.000 och de marknaderna kommer ju framöver att driva mycket av tillväxten", säger Jonas Tellander som dock är förtegen om hur många marknader som bolaget kommer att ha lanserat på under nästa år.

Under det tredje kvartalet uppgick streamingintäkterna till 280 miljoner kronor (198) och rörelseresultatet blev -61,1 miljoner kronor.

Vid klockan 14.45 på torsdagen var Storytelaktien upp 2,8 procent till 111,60 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer