ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Större förlust för Smart Eye - I linje med plan enligt bolaget

First North-litade eyetracking-bolaget Smart Eye redovisar ett rörelseresultat på -22,2 miljoner kronor (-13,8) för det första kvartalet 2019. 

Resultatet är linje med plan och speglar intensifierade satsningar i personal för att möta den kraftigt ökande mängden av vunna projekt och kundförfrågningar, skriver Smart Eye i rapporten.

Nettoomsättningen ökade med 22 procent till 11,7 miljoner kronor (9,6). Ökningen beror på att en fortsatt positiv utveckling inom affärsområdet Research Instruments. 

Likvida medel uppgick till 65,5 miljoner kronor per den sista mars, jämfört med 89,9 miljoner kronor per den sista december.

Smart Eye har även gett i uppdrag åt Carnegie Investment Bank att se över och utvärdera ytterligare finansieringsalternativ för bolaget.

Det skriver Smart Eyes vd Martin Krantz i rapporten för det första kvartalet.

Åtgärden görs för att ”maximera möjligheterna att tillvarata de mycket gynnsamma marknadsförhållanden som just nu råder”, skriver han.

Bakgrunden är den ökade aktiviteten inom Automotive Solutions i allmänhet samt de stora möjligheter bolaget ser på den kinesiska marknaden och för att bibehålla sin marknadsledande position.

Smart Eyes likvida medel uppgick till 65,6 miljoner kronor per den sista mars. Utöver det har bolaget en outnyttjad checkkredit om 7 miljoner kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies