ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Efter bonusbråket: Storposter mäklade i investmentbolaget

  • Per Brilioth, vd för Vostok New Ventures. Foto: Jesper Frisk

Carnegie mäklade på tisdagen två stora poster i investmentbolaget Vostok New Ventures på totalt motsvarande 6,13 procent av kapitalet. Storägare i bolaget vill inte kommentera om de möjligen sålt efter bonusbråket på stämman tidigare i juni.

Direkt i inledningshandeln mäklades 900.000 aktier och på eftermiddagen mäklades ytterligare en storpost på 4,36 miljoner aktier. Posterna motsvarar 1,1 respektive 5,1 procent av kapitalet.

Aktierna såldes i bägge affärerna till kursen 54,50 kronor, vilket innebär att aktier för totalt knappt 286,5 miljoner kronor bytte ägare.

Det amerikanska investmentbolaget Ruane, Cunniff & Goldfarb är största ägare i bolaget där också Swedbank Robur, Alecta och Andra AP-fonden finns med i ägarlistan. Så sent som 19 juni finns registrerat att Andra AP-fonden minskade sitt innehav i bolaget med knappt 1,9 miljoner aktier.

Andra AP-Fondens Ulrika Danielson, chef för kommunikation och ägarfrågor, vill inte kommentera om det är fonden som fortsatt att sälja.

”Vi har som policy att aldrig kommentera enskilda innehav”, säger hon.

Inte heller Alectas kapitalförvaltning vill inte kommentera löpande förändringar i innehavet.

Andra AP-Fonden, Alecta och Swedbank Robur var på samma sida i det bonusbråk som präglade Vostok New Ventures bolagsstämma den 15 maj. Där ville fondbolagen avsätta både vd:n Per Brilioth och ordföranden Lars O Grönstedt på grund av att man ansåg att vd:ns bonus på 140 miljoner kronor för försäljningen av den ryska Blocket-kopian Avito var alldeles för hög.

Vostok New Ventures-aktien är ner med 8,8 procent i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer