ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stordalen och Lennerhov bygger hotell tillsammans

  • Petter Stordalen och Boris Lennerhov. Foto: Joey Abrait och Oskar Omne
  • Foto: Fredblad arkitekter

Hotellkungen Petter Stordalen och Boris Lennerhov, vd för Gekås i Ullared, går samman i en hotellsatsning i Varberg, rapporterar tidningen Fastighetsvärlden. 

Hotellet som ska stå klart 2023 kommer att ha 200 rum i en 14 våningar hög byggnad i området Västerport i centrala Varberg. Fastigheten ska även innehålla en saluhall, en food court och en bar på taket i byggnaden. 

Boris Lennerhov är styrelseordförande för Casmé Fastighetsutveckling som ska bygga det nya hotellet. 

”Varberg är en kommun i stark frammarsch och med en väldigt spännande geografisk placering tillsammans med en central miljö. Behovet av ett större konferenshotell med bra kommunikationer som kan bli en riktig mötesplats även för alla varbergare var extra intressant”, säger Boris Lennerhov till Fastighetsvärlden. 

Nu är det klart att det blir Petter Stordalens Quality Hotel som kommer att driva hotellet. 

 ”Jag är oerhört glad över att vi får chansen att bli del i detta projekt. Varberg är en fantastisk stad, projektet oerhört spännande och jag lovar att vi med Quality Hotel kommer att gå i täten för att lotsa detta fram till en succé för området och hotellet”, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen till Fastighetsvärlden. 

Byggstart för det nya hotellet beräknas till 2021 under förutsättningar att nödvändiga bygglov och andra tillstånd beviljas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer