ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storblankarna flockas i hajpade forskningsbolaget

Ännu en storblankare gav sig på måndagen till känna i forskningsbolaget Hansa Biopharma, enligt uppgifter från ägardatatjänsten Holdings.

Så sent som för en vecka sedan tog Squarepoint en kort position precis på flaggningsgränsen 0,5 procent av kapitalet, och på måndagen var det dags för Worldquant att göra samma sak. Totalt 1 procent av kapitalet är således blankat i bolaget, till ett totalt värde av 53,9 miljoner kronor.

Kursutvecklingen under året är inte så upplyftande för forskningsbolaget som noterar en nedgång på 53 procent sedan årsskiftet. På måndagseftermiddagen tappar aktien ytterligare 2,2 procent till 130,20 kronor. 

Noterbart i sammanhanget är att aktien är en av de på börsen som analytikerna sätter högst potential för, den genomsnittliga riktkursen var i en genomgång i Di i förra veckan 316,00 kronor, vilket ger en potential på 147 procent.

Åt motsatt väg går blankandet i bygg- och bostadsutvecklaren JM, där Marshall Wace har fått täcka sin position från 1,19 till 1,09 procent av kapitalet och Rye Bay Capital har fått täcka sin position från 1,63 till 1,19 procent av kapitalet.

JM är ändå fortsatt Stockholmsbörsens tredje mest blankade aktie med 7,90 procent av kapitalet i korta positioner. I blankningstoppen huserar Intrum med 10,50 procent av kapitalet blankat och Fingerprint Cards med 9,62 procent av kapitalet i korta positioner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer