ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storbankens vd kapar sin egen lön efter insiderskandal

Den japanska storbanken Nomuras vd, Koji Nagai, tillkännagav vid en presskonferens på fredagen att han kapar sin egen lön med 30 procent de närmsta tre månaderna för att ta ansvar för den insiderskandal som briserade i torsdags.

Koji Nagai har haft en tuff uppgift med att vända den krisande storbanken som i fjol hade det första förluståret på mer än tio år. Beskedet att han nu väljer att skära ned sin lön är ett steg längre än vad som förmedlades vid årsbokslutet, då bonusar till högre chefer ställdes in.

"Chefskapet måste implementera reformåtgärder - det är chefskapets plikt", sade han vid en presskonferens enligt Nikkei Asian Review.

Den skandal som nu ligger bakom ytterligare åtgärder av ansvarstagande relaterar till den konstaterade insynsläckan i Nomuras analyshus. Anställda vid bankens mäklardesk ska ha fått tillgång till information om en förestående förändring i Tokyobörsens marknadssegment, information som läckt från en expert som deltog i en panel för Tokyobörsen utsedd att värdera åtgärden.

Den japanska finansinspektionen FSA kommer nu tilldela banken en varning, enligt Nikkei Asian Review.

Enligt Nikkei har finansinspektionen inte funnit bevis för att handel genomförts mot bakgrund av att insynsinformation läckt, men konstaterat att det föreligger risk för att förtroendet för finansmarknaden har tagit skada.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies