ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storbanken stänger av handlare – börssnackade i Whatsapp

  • Foto: Peter Foley

Wall Street-banken JP Morgan har stängt av en av sina mest seniora kredithandlare för att han börssnackat i Whatsapp med sina kollegor.

JP Morgan utreder nu kredithandlarens roll i en Whatsapp-tråd där färre än 20 anställda i banken har varit delaktiga, rapporterar Financial Times som citerar källor med insyn.

Tråden har bland annat använts till att diskutera 'market colour', alltså marknadsinformation som befinner sig i gråzonen för vad som är tillåtet att utbyta. Banken har inga bevis för att något olagligt har diskuterats men har ändå valt att tills vidare stänga av kredithandlaren som jobbat 20 år inom banken.  

Utredningen kan leda till att inga åtgärder vidtas men den kan också innebära att banken vidtar åtgärder mot andra medlemmar i gruppen, skriver Bloomberg News som var först med att avslöja nyheten.

Wall Street-banker har en komplicerad relation med Whatsapp eftersom meddelanden i tjänsten är krypterade och därmed svårare att övervaka för en regelefterlevnadsavdelning. Samtidigt använder många anställda tjänsten för att prata med vänner och samordna sitt sociala liv, vilket gör det svårt för bankerna att förbjuda den helt, skriver Bloomberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer