Storägaren överväger sälja hela posten i Haldex

Foto:Anne Milloux

Bromstillverkaren Haldex storägare ZF Friedrichshafen överväger att sälja sin post på 20 procent i fordonsunderleverantören Haldex, enligt Dow Jones Newswires.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från FlirAnnons

De utvecklar morgondagens spjutspetsteknologi

Caroline Dahlqvist, Production Engineer och Linnea Iversen, Customer Support Representative på FLIR.
Caroline Dahlqvist, Production Engineer och Linnea Iversen, Customer Support Representative på FLIR.Foto:Adrian Beck

Ung spetskompetens säkerställer att FLIR Systems ligger i absolut framkant, i utvecklingen av bolagets världsledande produkter. Caroline Dahlqvist och Linnea Iversen berättar mer om vardagen på den teknikintensiva arbetsplatsen i Täby.  

Snabb teknisk utveckling har ökat efterfrågan på ingenjörer på arbetsmarknaden. Men så kom coronapandemin och ställde till det för många nyexaminerade civilingenjörer. Helt plötsligt behövde dessa konkurrera med personer med lång erfarenhet som petats från sina jobb på grund av pandemin. Den här bilden känner Caroline Dahlqvist igen sig i. Vändningen blev en arbetsintervju med FLIR Systems.

– När jag hade tagit examen upplevde jag att det var väldigt svårt att hitta en öppning. Jag fick höra från flera företag att jag hade en intressant profil men att jag konkurrerade med folk som hade 20 års erfarenhet. Men FLIR gick mer på personlighet än på meriter och var villiga att satsa på en grön person, säger hon.

Kunskapsutbyte mellan nya och erfarna

FLIR Systems är världsledande inom utveckling och produktion av termiska kameror, värmesikten och mörkerkikare. Sedan en månad tillbaka är Caroline Dahlqvist Production Engineer, eller mjukvaruingenjör inom produktion, på FLIR. Hon berättar att hennes roll är väldigt varierad, och det finns mycket att lära. Här stöttar kollegorna med längre erfarenhet och bidrar med kunskap. 

Samma samspel mellan nya och erfarna medarbetare återfinns även på kundserviceavdelningen, berättar Linnea Iversen som är Customer Support Representative på FLIR. Hon kommer från en säljbakgrund inom företagslarm och kontorsmaterial, så att jobba på ett teknikintensivt företag som FLIR innebär en hel del nya perspektiv.

– Eftersom jag bor i närheten har jag i tio års tid gått förbi FLIR:s kontor och varit nyfiken på vad det här företaget gör. Nu har jag jobbat här i ungefär tre månader och redan fått lära mig otroligt mycket om IR-teknik och om branschen i stort tack vare mina kunniga kollegor, säger Linnea Iversen. 

”Min styrka är att jag aldrig tidigare varit i den här miljön”

Hennes roll som Customer Support Representative handlar om kundtjänst och logistik. Parallellt med sitt arbete läser Linnea Iversen även en kurs inom logistik. Hon håller med Caroline Dahlqvist om att FLIR inte bara gick på befintliga meriter på CV:t, utan också såg till utvecklingspotential och personliga kvaliteter. 

– Jag fick höra under rekryteringsprocessen att min styrka är att jag aldrig varit i den här typen av miljö tidigare, jag har förmåga att se saker och ting med nya ögon. Jag upplever att FLIR inte kräver att man har alla verktyg på plats, utan allting handlar om det man lär sig som anställd, säger Linnea Iversen.

Både hon och Caroline Dahlqvist ser fram emot att få utvecklas inom sina nya jobbpositioner på FLIR. Caroline Dahlqvist är glad över att få starta sin yrkesbana på ett stabilt företag där medarbetarna verkar trivas och stannar länge. 

– Här finns kollegor som har samlat på sig otroligt mycket kunskap kring produktutveckling och testning under årens lopp, och i takt med att ny teknik tillkommer får vi hela tiden nya saker att sätta oss in i. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta mitt i smeten där allting händer, säger hon.

Fakta om FLIR Systems

FLIR grundades 1978. Målet från start har varit att utveckla världsledande produkter inom infraröd termografering. Portfolion är bred och har en rad olika användningsområden inom industri, försvar och forskning för att nämna några exempel. FLIR:s produkter kan användas för att skydda och rädda liv och främja effektivitet inom industrin. Vill du veta mer om FLIR:s teknologi eller är nyfiken på hur det skulle vara att arbeta på FLIR? Gå in på www.flir.com  

 

Mer från Flir

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Flir och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?