1515
Annons

Storägaren Första AP-fonden accepterar budet på Oriflame

Första AP-fonden har beslutat att acceptera det publika budet på kosmetikabolaget Oriflame på 227 kronor per aktie. Första AP-fonden äger 2,9 miljoner aktier i Oriflame, vilket motsvarar 5,15 procent av röster och kapital i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Innehåll från Nordisk RentingAnnons

Långsiktig och stabil partner

Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.
Volvo Cars strategiskt viktiga anläggning i Kista.Foto:Foto: Pixprovider

Strategiskt viktiga fastigheter har utöver ett operativt syfte också ett stort finansiellt värde som kan skapa god flexibilitet. Nordisk Renting erbjuder sina kunder möjligheten att skaffa eller frigöra kapital genom långsiktiga samarbeten som grundar sig i en leasingmodell med möjlighet till återköpsrätt.

Nordisk Rentings affärsidé är inte att driva driftnetto och värde genom vidare transaktioner – tvärtom. Bolaget förvärvar fastigheter med syfte att erbjuda kunderna en attraktiv hyreslösning och återköpsrätt på ett transparent och hållbart sätt. Affärsmodellen är kunddriven och passar såväl offentliga sektorn som storbolagen. 

– Vår lösning kan ses som en kombination av fastighetsägare och bank med syftet att möjliggöra för våra kunder att utveckla sin kärnverksamhet utan att för den skull förlora kontroll över sina strategiskt viktiga fastigheter. Modellen är densamma oberoende av typ av kund och tillgång men drivkrafterna och strukturen kan variera, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

Läs mer om Nordisk Rentings affärsmodell här 

När kunderna ingår ett avtal med Nordisk Renting ingår ofta en återköpsrätt, något de uppmuntrar sina till kunder att använda – när det passar dem.

– Vi erbjuder kunden förutsägbarhet och kontroll. Dels genom att våra avtal är transparenta, dels genom återköpsrätt till ett förutbestämt amorterat värde; hela idén med samarbetet är att det ska vara möjligt för våra kunder att behålla kontrollen över sina strategiskt viktiga fastigheter, säger Jakob Persson, transaktionschef på Nordisk Renting.

Att Nordisk Renting lyckats bygga kundrelationer som varat i decennier beror på deras förmåga att anpassa sig efter kundens behov, som förändras i takt med samhällets utveckling. Nu avser de att göra samma resa med fler kunder som kan dra nytta av en långsiktig och stabil partner som kan erbjuda flexibla hyreslösningar.

Se om Nordisk Renting kan hjälpa ert företag eller organisation 

– Långsiktiga samarbeten är avgörande när världsläget ser ut som det gör idag. När marknaden är osäker vill vi kunna stå för stabilitet, något vi gjort sedan 1986, säger Caroline Bertlin och fortsätter:

– Ett exempel på vår styrka att göra affärer även i dessa tider är vår senaste transaktion, där vi i september ingått avtal om att förvärva tre fastigheter, samtliga fullt uthyrda till Volvo Cars. En affär som är möjlig tack vare en stabil och långsiktig kund med strategiskt viktiga fastigheter i relevanta affärslägen. 

Nordisk Rentings lösning lämpar sig för många fastighetstyper, från kommersiella fastigheter för lättindustri, lager och dagligvaruhandel till infrastrukturrelaterade fastigheter såsom depåer och energirelaterade tillgångar.

 

Om Nordisk Renting:

Nordisk Renting har över 30 års erfarenhet av hyreslösningar för fastigheter och infrastruktur i Norden. Vi har många samarbeten med statliga myndigheter och ledande nordiska företag. Vi kombinerar lokal närvaro och långa kundsamarbeten med en finansiell styrka via vår ägare NatWest.

 

Mer från Nordisk Renting

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordisk Renting och ej en artikel av Dagens industri

Stockholmsbörsen vänder ned igen – Intrum rasar tvåsiffrigt

Efter en svängig utveckling under måndagsförmiddagen hade Stockholmsbörsen vid lunchtid återigen vänt ned under nollan. Bland enskilda bolag rasar kredithanteringsbolaget Intrum efter att ha vinstvarnat för det tredje kvartalet. 

Strax efter att klockan passerat 12 var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index ned 0,4 procent medan storbolagsindexet OMXS30 tappar 0,3 procent. 

Livekasinoleverantören Evolutions vd Martin Carlesund har, via Opum LTD, köpt 126.000 aktier i bolaget för 100,5 miljoner kronor. Aktien rusar 7,5 procent. 

Kredithanteringsbolaget Intrum har identifierat negativa justeringar inom ett spann om cirka 2,9 till 3,3 miljarder kronor på grund av sänkta inkasseringsförväntningar på specifika investeringsportföljer, vilket kommer att påverka Intrums resultaträkning negativt för tredje kvartalet 2022. Som en direkt konsekvens kommer Intrum även att redovisa cirka 0,5 miljarder kronor i nedskrivning av kundrelationer och omkring 0,1 miljarder kronor i nedskrivning i verkligt värde på ett relaterat kontrakt. Aktien rasar 17 procent. 

Byggbolaget NCC:s rörelseresultat för tredje kvartalet kommer att påverkas negativt av det ekonomiska läget, främst drivet av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry. Därutöver har projektstyrningen inom bostadsprojekt brustit, vilket förorsakar nedskrivningar. Aktien faller 6,2 procent. 

Truecaller faller omkring 6 procent och är därmed på väg mot sin nionde nedgångsdag i rad. På fredagen meddelade Truecallers styrelse att man har beslutat sig för att inleda ett återköpsprogram av egna aktier på maximalt 5 procent av det totala antalet aktier. Som mest kan bolaget därmed återköpa nästan 18,7 miljoner aktier.  Vidare rapporterade sajten Techcrunch i slutet av förra veckan att Indien har föreslagit en ny lag som ska reglera internetbaserad kommunikation och som riktar in sig på att begränsa sälj- och bluffsamtal.

Även storbankerna har det tungt på måndagen med SEB ned 3 procent, Swedbank 2,6 procent, Nordea 2,5 procent och Handelsbanken 2,2 procent.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera