ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storägaren Första AP-fonden accepterar budet på Oriflame

Första AP-fonden har beslutat att acceptera det publika budet på kosmetikabolaget Oriflame på 227 kronor per aktie. Första AP-fonden äger 2,9 miljoner aktier i Oriflame, vilket motsvarar 5,15 procent av röster och kapital i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Grundarfamiljen af Jochnick lade den 22 maj ett bud på kosmetikabolaget Oriflame. Erbjudandet är på 227 kronor per aktie och budet kan inte höjas. Tidigare har bland annat Fjärde AP-fonden och Swedbank Robur Fonder accepterat budet. 

"Vi trodde på strukturella tillväxtmöjligheter för Oriflame och branschen, vilket är bakgrunden till att fonden har varit en långsiktig investerare i Oriflame. Vi anser att detta bud inte värderar företaget på ett korrekt sätt, baserat på både framtida kassaflöden och jämfört med den globala sektorn. Vi håller dock med den oberoende budkommittén i Oriflame om att risker inom konkurrens och regleringar under de kommande 12–24 månaderna gör det svårt att förutsäga återhämtning i försäljning och vinst. Med tanke på möjligheten att investera i andra företag med större potential både kort- och långsiktigt är vi villiga att acceptera budet", säger Olof Jonasson, chef för aktieförvaltningen på Första AP-fonden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer