ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storägaren: Därför miljardsålde vi i H&M

Den amerikanska kapitalförvaltaren Harris Associates, som enligt besked på måndagen har fortsatt att minska sitt innehav i H&M, gjorde det enligt egen utsago för att ombalansera sin portfölj i riktning mot andra innehav som bedöms ha större uppsida. Harris menar fortfarande att H&M har en betydande potential.

Det framgår av en intervju med Bloomberg News.

"Vi anser fortfarande att H&M handlas till en betydande rabatt gentemot bolagets underliggande värde", säger Justin Hance som är portföljförvaltare och internationell analyschef vid Harris.

Han anser att det är positivt att H&M lyckades förbättra sin försäljning under andra halvåret, trots logistiska utmaningar och en tuff marknad.

I januari uppgav Harris i en intervju med Bloomberg att H&M hade en "betydande potential på fyra-fem års sikt".

Enligt måndagens flaggningsmeddelande äger Harris nu 81 miljoner H&M-aktier, en minskning med 31 miljoner aktier sedan utgången av september. Enligt uppgifter i ägartjänsten Holdings har Harris sålt de 31 miljoner aktierna till ett viktat volympris på 162 kronor, vilket således skulle indikera att totalt värde på den sålda aktieposten på över 5 miljarder kronor.

Även efter den senaste försäljningen är Harris dock den näst största ägaren i H&M, enligt Holdings.

Harris flaggade upp för över 5 procent av kapitalet i H&M i slutet av 2017. Som mest ägde kapitalförvaltaren 122 miljoner aktier, motsvarande 7,4 procent av kapitalet.

Under sensommaren minskades innehavet med ungefär 10 miljoner aktier och därefter alltså med ytterligare 31 miljoner aktier.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer