ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storägare: Rosengren skulle passa bra som vd för ABB

  • Björn Rosengren och David Samra, chef för Artisan Partners, ABB:s storägare.
  • David Samra, chef för Artisan Partners, ABB:s storägare. Foto: Victor J. Blue
  • Foto: Amanda Lindgren

Björn Rosengren skulle passa bra som vd för ABB. 

Det anser kraft- och automationsbolaget ABB:s storägare Artisan Partners, enligt en skriftlig kommentar till Bloomberg News som på måndagskvällen rapporterade att Sandviks nuvarande vd ligger bra till i ABB:s rekryteringsprocess. 

Amerikanska Artisan Partners äger cirka 3 procent av aktierna i ABB och har varit en stark förespråkare till den verksamhetsfokusering som ABB nu håller på att genomföra. 

"Jag inte träffat Rosengren men jag har sett att han har förbättrat Sandvik kraftigt genom ökad fokusering", skriver Artisan Partners chef David Samra till Bloomberg. 

David Samra pekar även på att Björn Rosengren har erfarenheter från Atlas Copco som ingår i Investorsfären. Investor är största ägare i ABB med drygt 11 procent av aktierna. David Samra påminner även om att Gunnar Brock, knuten till Investorsfären, valdes in som ny ledamot i ABB:s styrelse förra året. 

Noterbart är att Gunnar Brock och Björn Rosengren jobbade ihop på Atlas Copco för cirka 10 år sedan när den förstnämnda var vd och den sistnämnda var chef för affärsområdet som då hette Anläggnings- och gruvteknik.  

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies