ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stordalen avslöjar: Så kuppade vi igenom Ving-affären

  • Petter Stordalen i SVT-programmet Skavlan. Foto: Pernilla Thelaus

Under en spektakulär presskonferens förra veckan presenterades Petter Stordalen som köpare till resejätten Ving. Men nu bekräftar norrmannen att affären var långt ifrån klar när han utropade sig själv och riskkapitalisten Harald Mix till nya ägare.

”Då var ribban för de andra att gå över väldigt hög”, säger han i fredagens Skavlan i SVT.

Det har gått en dryg vecka sedan det stod klart att den norska hotellmagnaten Petter Stordalens bolag Strawberry Group, Harald Mix riskkapitalbolag Altor och brittiska TDR Capital tar över resebolaget Ving.

Petter Stordalen applåderas stort av Ving-anställda när han intog podiet och höll sin omtalade presskonferens på Vings huvudkontor i Stockholm. Det få visste då var att köpet inte var helt klart.

Di har tidigare rapporterat att affären definitivt kunde stängas först natten efter att bolagstrion presenterats som nya ägare.

I fredagens avsnitt av Skavlan berättar Petter Stordalen om varför han basunerade ut att han köpt Ving – trots att så inte var fallet.

”Det som var avgörande var ju att konkursförvaltarna skulle välja vår idé”, säger han i programmet.

Att ställa sig framför pressen och utropa sig till ny ägare var också ett sätt att manövrera ut andra potentiella budgivare.

”Man ska vara ansvarig för det man gör, och jag ville att alla skulle se att vi tar med allt… Man ska känna tillit till Ving, man ska känna tillit till ägarna. Jag ville visa att man kunde känna den tilliten till oss – för då var ribban för de andra att gå över väldigt hög”, säger Petter Stordalen innan han poängterar att hela Vings organisation stöttade affären.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer