ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan på plus

Stockholmsbörsen inleder veckan på plus efter fredagens starka USA-utveckling och efterföljande breda uppgångar i handeln i Asien.

Kundanskaffningsbolaget Catena Media rasar 16 procent efter rapport.

Morgonens nyhetsflöde har varit relativt tunt och i alla fall sett till agendan är även resten av måndagen lugn. Men rapportflödet är långt ifrån över och senare i veckan väntas siffror från bolag som New Wave, Alimak, Latour, Elekta, Scandi Standard, Oscar Properties och Mekonomen.

Stockholmsbörsens storbolagsindex inleder upp 0,7 procent, medan breda OMXSPI öppnar upp 0,2 procent.

Samtliga större index i New York avancerade i fredags, upp mellan 1,2 och 1,7 procent, och stängde nära dagshögsta. Samtliga sektorer låg på plus och allra bäst gick industri, teknik och finans. Även Asienhandeln visade på bestämda uppgångar med Fastlandskina i täten. Kinas centralbank uppgav att de kommer att börja publicera en ny referensränta, LPR, för bankerna som i förlängningen kan leda till lägre utlåningsräntor.

På handelsfronten sade USA-presidenten Donald Trump i helgen att han inte är redo att sluta ett handelsavtal med Kina ännu. USA-räntorna har stigit något i Asienhandeln medan dollarn visar små förändringar från fredagen.

Catena Medias ebitda-resultat landade på 9,4 miljoner euro för det andra kvartalet. Analytikerna hade väntat sig 11,3 miljoner, enligt Bloomberg News. Enligt bolaget påverkade regulatoriska förändringar i Storbritannien och Frankrike kvartalet negativt. Aktien inleder måndagens handel med en nedgång om 16 procent. 

Electrolux: leveranser av de sex största vitvarukategorierna i USA, AHAM 6, sjönk med 1,6 procent i juli, jämfört med samma månad föregående år. Ackumulerat under året har AHAM 6 gått ned med 2,8 procent. Electrolux aktie handlas upp 1,4 procent i den inledande handeln på måndagen.

Lundin Petroleum har gjort ett mindre oljefynd söder om Edvard Grieg-fältet i Nordsjön. Oljejättens aktie avancerar 2,8 procent vid Stockholmsbörsens öppning på måndagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies