ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen väntas öppna uppåt

Stockholmsbörsen väntas börja torsdagen med något högre index, efter en morgon som bjudit på en stor mängd rapporter från stora och små bolag.

I New York steg börserna rejält på onsdagskvällen sedan marknaderna reagerat med lättnad på utfallet av mellanårsvalet till kongressen. Även i Asien har börserna mestadels stärkts under morgonen med ett indexlyft på närmare 2 procent i Tokyo.

Terminerna för de större Europabörserna var vid 8.30-tiden upp: för DAX och FTSE 100 med 0,4 procent vardera och för CAC40 med 0,1 procent. I förhandeln på IG indikerades en öppning upp med 0,3 procent för OMXS30. För råvarorna var prisrörelserna relativt måttliga under morgonen.

Ericsson kom före öppning med skriftliga besked inför bolagets kapitalmarknadsdag i New York under dagen. Ericsson skruvar upp sin "försäljningsambition" med sikte på 2020 från 190-200 miljarder kronor till 210-220 miljarder. Målet om en rörelsemarginal på mer än 10 procent för 2020 ligger fast, men bolaget meddelar nu att det tidigare långsiktiga marginalmålet på 12 procent ska nås senast 2022.

Astra Zenecas vinst per aktie i kärnverksamheten var i tredje kvartalet 0:71 dollar, vilket var högre än de 0:69 dollar analytikerna i snitt räknat med enligt Infront Datas sammanställning där fyra analytiker deltog. Bolagets prognoser för återstoden av 2018 upprepades.

Teknikkonsulten Swecos rörelseresultat före nedskrivningar, ebita, var för tredje kvartalet 264 miljoner kronor vilket var högre än de 237 miljoner som nåddes samma period i fjol. Omsättningen ökade 12 procent till 4.078 miljoner.

New Waves rörelseresultat för tredje kvartalet sjönk till 118 miljoner kronor, ned från 143 miljoner motsvarande kvartal i fjol. 

Mekonomens resultat före skatt för kvartalet blev 233 miljoner kronor, närapå en fördubbling mot de 119 miljoner resultatet var för tredje kvartalet förra året. Intäkterna ökade med 33 procent i kvartalet, något som det ökade antalet egenägda verkstäder enligt Mekonomen bidrog till.

Recipharm ökade under tredje kvartalet rörelseresultatet till 25 miljoner kronor, att jämföra med en förlust på 17 miljoner motsvarande period i fjol.

Durocs rörelseresultat för räkenskapsårets första kvartal var 15,5 miljoner kronor, en ökning från jämförelseperiodens 12,3 miljoner.

Forskningsbolaget Bioarctics resultat efter skatt var 25,9 miljoner i tredje kvartalet, att jämföra med en förlust på 0,1 miljoner motsvarande period i fjol. Omsättningen steg till 94 miljoner kronor, upp från 31,5 - något som enligt bolaget beror på den ökade aktiviteten i Parkinsonprogrammet i samarbete med Abbvie.

Reworld Media har lagt ett kontantbud på Tradedoubler värt 3:17 kronor per aktie. En oberoende budkommitté rekommenderar ägarna att acceptera budet. På onsdagen stängde Tradedoubler på 4:38 kronor och budet innebär alltså en rabatt på drygt 27 procent. Reworld är största ägare med 30 procent av aktierna i Tradedoubler, som på morgonen också redovisade siffror för tredje kvartalet. Resultatet före skatt blev 2,4 miljoner kronor, en ökning från 1,0 miljoner samma period förra året.

Oljebolaget Shamaran hade i tredje kvartalet intäkter på 13,2 miljoner dollar, upp från 3,8 miljoner samma kvartal förra året, och gjorde en förlust på 2,7 miljoner dollar efter skatt. Bolagets oljeproduktion under kvartalet var i snitt 21.712 fat per dag, att jämföra med 15.767 fat per dag under andra kvartalet. I oktober var produktionen i snitt 26.800 fat per dag.

Skanska kom med definitiva siffror och bolaget redovisade även orderingången för tredje kvartalet, som var 30,6 miljarder kronor. Motsvarande kvartal i fjol var orderingången 34,1 miljarder kronor.

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har lagt ett bud överstigande 1 miljard polska zloty, motsvarande över 2,4 miljarder svenska kronor, för att förvärva skuldhanteringsbolaget Getbacks tillgångar.

Jefferies har höjt rekommendationen för Veoneer till köp från tidigare behåll.

Leo Vegas, som på onsdagen rasade 24 procent efter sin kvartalsrapport, har fått en kraftigt sänkt riktkurs av SEB Equities. Den nya riktkursen är 68 kronor, ned från 98. Kepler Cheuvreux sänker också riktkursen, till 69 kronor från 89, men upprepar köprekommendationen.

Köp Bahnhof och Zalaris, rekommenderar Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Tidningen rekommenderar även sälj för Bonäsudden, Logistri och Västsvensk Logistik.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies