ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen runt nollan – hjälmbolaget rasar tvåsiffrigt

  • Fredrik Carling, vd för Hövding. Foto: Pressbild

Stockholmsbörsen inleder tisdagshandeln runt nollan. Breda OMXSPI handlas upp 0,1 procent i den inledande handeln.

OMXS30, som följer börsens mest omsatta aktier, ligge runt nollan efter knappt tio minuters handel.

Medicinteknikbolaget Raysearch stiger 5,8 procent på sin kvartalsrapport som innehöll ett högre resultat och en ökning om 80 procent i orderingången.

Omsorgsbolaget Ambea stiger 3 procent efter att ha höjt både omsättningen och resultatet i under det andra kvartalet.

Bland övriga rapporterande bolag utmärker sig bland annat New Wave och Starbreeze som tappar 8,5 respektive 5,9 procent i den inledande handeln. New Wave redovisade ett lägre resultat jämfört med fjolårets andra kvartal. Starbreeze befinner sig i rekonstruktion och meddelade i samband med rapporten att likviditeten är säkrad till det andra kvartalet nästa år.

Omsorgsbolaget Humana fortsätter uppåtrekylen och stiger 3,6 procent till 47,1 kronor i den inledande handeln efter att ha backat 8,6 procent på fredagens rapport. I måndagens tidning skriver Di:s Ulf Petersson att välfärdssektorn kan stå inför en vändning efter tidigare kurspress. Humana får också stöd av Handelsbanken som höjt rekommendationen för aktien från behåll till köp.

Hjälmbolaget Hövding rasar över 13 procent efter att tillväxten mattades under det andra kvartalet. Vd Fredrik Carling uppger i en kommentar till rapporten att både omsättning och antalet sålda enheter, upp 12 respektive 8 procent på årsbasis, var bättre än bolagets plan för kvartalet.

Det danska cannabisbolaget Stenocare faller tungt på Spotlight, ned 10 procent i öppningen efter att bolaget meddelat att underleverantören Canntrust kan ha använt bekämpningsmedel på ett sätt som strider mot reglerna i det danska pilotprogrammet som leveranset sker inom. Samtliga Canntrust-leveranser har satts i karantän medan frågan utreds.

Fintech-bolaget Qucikbit, som stigit kraftigt sedan introduktionen på Nordic Growth Market, handlas upp 6,7 procent efter att rapporten för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 visat på en resultathöjning men omsättningsminskning jämfört med föregående kvartal.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies