ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedåt på Stockholmsbörsen – läkemedelsbolag rusar på rapport

Rapportfloden forsade vidare i en strid ström under onsdagsmorgonen. Bland dagens rapportvinnare hittar vi bland annat specialistläkemedelsbolaget Sobi som rusar med nästan 11 procent i den inledande handeln. 

Stockholmsbörsen inledde onsdagen med sjunkande kurser efter en rapporttung morgon. Efter ett par minuters handel var det breda OMSPI-indexet ner 0,3 procent medan OMXS30 backar 0,4 procent. 

I bräschen för nedgången går fritidsutrustningsbolaget Dometic som faller nästan 7 procent i den inledande handeln efter att ha redovisat en vinst och omsättning som kom in under analytikernas förväntningar. 

Bland storbankerna levererade Handelsbanken en rapport där både rörelseresultatet och räntenettot var något svagare än väntat medan Swedbanks resultat överträffade analytikernas prognoser. Banken sänker dock sin utdelningsandel från 75 till 50 procent av vinsten. Aktierna faller med 3,7 respektive 4,8 procent. 

I andra änden av spetrummet hittar vi specialistläkemedelsbolaget Sobi vars omsättning kom in 13 procent över analytikernas prognos medan nettoresultat på 499 Mkr var 5 procent bättre än väntat. Bolaget höjde även sina prognoser för helåret 2019. Aktien rusar med 10,9 procent i den inledande handeln. 

Kullagertillverkaren SKF redovisade ett justerat rörelseresultat på 2.856 Mkr under det andra kvartalet vilket var över analytikernas prognos på 2.715 Mkr. Aktien stiger med 4,1 procent i den inledande handeln. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer