ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen stiger i öppningen – rapportbolagen åt olika håll

Stockholmsbörsen rekylerar upp i den inledande tisdagshandeln. OMXS30 stiger 0,5 procent.

Breda OMXSPI är samtidigt upp 0,5 procent efter att Asienbörserna bjudit på mindre uppgångar under morgonen.

Bland förlorarna syns nätmäklaren Avanza som rasar 10,8 procent efter en kvartalsrapport som var något svagare än väntat.

Beijer Ref rusar istället på sin kvartalsrapport och handlas upp 16,2 procent till 187 kronor efter att som mest ha stigit 20,6 procent i inledningen.

Ett fåtal större aktieägare i det First North-listade it-konsultbolaget CAG har sålt totalt 496.000 aktier till investmentbolaget Creades. Det motsvarar 7,6 procent av CAG:s aktiekapital. Aktien stiger 7,1 procent på beskedet.

Bland storbankerna stiger Swedbank 0,8 procent till 152,2 kronor efter att Danske Bank höjt rekommendationen för aktien till behåll men skrivit ned riktkursen från 195 till 156 kronor. Bland de övriga storbankerna stiger SEB 0,3 procent medan Nordea faller 0,1 procent och Handelsbanken handlas strax över nollan inför onsdagens kvartalsrapport.

Byggjätten Skanska faller 0,7 procent efter att Nordea sänkt rekommendationen för aktien till behåll med hänvisning till att aktien gått starkt den senaste tiden.

Spotlight-listade Prostalund rasar 15,6 procent efter att bolaget föreslagit en företrädesemission om 26 miljoner kronor för att täcka kommande års underskott fram till dess att positiva kassaflöden genereras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer