ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen vänder upp – mystiskt rally i klädbolaget

  • Foto: Richard Drew

Stockholmsbörsen rörde sig uppåt under tisdagsförmiddagen och dansade vid lunchtid kring nollan. Klädbolaget Odd Molly var som mest upp drygt 30 procent utan att ha presenterat några nyheter. 

Stockholmsbörsen rörde sig stadigt uppåt under tisdagen och strax innan klockan 13 var det breda OMXSPI-indexet upp 0,2 procent medan OMXS30 rörde sig strax söder om nollan. 

Bland OMXS30-bolage gick modejätten H&M i bräschen för uppgången med ett lyft på 1,4 procent följt av medicinteknikbolaget Getinge som stiger 1,3 procent och telekombolaget Tele2 som är upp 0,8 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi Swedbank som backar med 1,4 procent följt av sektorkollegan Nordea som är ner 0,8 procent. Bloomberg rapporterade på tisdagsmorgonen att Swedbank omkring tiden för finanskrisen i en jobbannons sökte personer som skulle hjälpa ”våra ryska och CIS-kunder att uppnå sina mål”. 

Swedbank meddelade även att banken ersätter EY med Forensic Risk Alliance, FRA, som extern utredare av det material som förekommit i samband med Uppdrag gransknings rapportering om misstänkt penningtvätt, vilket Di tidigare rapporterat om.  

Bland de lite mindre bolagen rusar Odd Molly med 18 procent utan att ha presenterat några nyheter. Som mest var aktien upp drygt 30 procent men är fortfarande ner 70 procent under de senaste tolv månaderna. 

Skogsbolaget SCA stiger för åttonde dagen i rad och är nu upp 24,6 procent sedan årsskiftet. 

Bostadsutvecklaren Oscar Properties backar med 3 procent. Aktien har nu fallit nio dagar i rad och är nu ner 25,7 procent sedan årsskiftet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer