ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen stiger för sjunde dagen i rad

Stockholmsbörsen stiger med omkring 0,3 procent i torsdagens inledande handel och är därmed på väg mot sjunde dagen i rad med stigande kurser. 

Efter ett par minuters handel var både det breda OMXSPI-indexet och OMXS30 upp 0,3 procent. 

Bland OMXS30-bolagen går gruvbolaget Boliden i bräschen för uppgången med ett lyft på 2,5 procent till 251,4 kronor per aktie i spåren av att JP Morgan höjt sin riktkurs för aktien till 285 kronor från tidigare 265 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas.

Andra vinnare var bland annat bilsäkerhetsbolaget Autoliv som stiger 1,9 procent, verkstadsbolaget Sandvik som är upp 1,7 procent samt mätteknikbolaget Hexagon som stiger 1,6 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi byggbolaget Skanska som är ner 0,9 procent, investmentbolaget Kinnevik som backar 0,7 procent samt läkemedelsbolaget Astra Zeneca som tappar 0,6 procent. 

Tyska ZF överväger enligt Dow Jones att sälja sin 20-procentiga ägarandel i bromstillverkaren Haldex. Haldex-aktien var oförändrad i den inledande handeln. 

CNBC rapporterar att USA:s regering förbereder ett förbud mot smaksatta e-cigaretter i landet efter ett antal dödsfall som kopplats till e-cigaretter. Svenska Nolato, som tillverkare plastkomponenter till e-cigaretter, faller med 3,6 procent på Stockholmsbörsen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer