ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen steg för femte dagen i rad

  • Foto: Jesper Frisk

Börsveckan fick en munter start på Stockholmsbörsen som steg för femte dagen i rad. Bland vinnarna hittar vi bland annat bilsäkerhetsbolaget Autoliv som lyfte 4,2 procent. 

Stockholmsbörsen hade gott om ånga i maskinen under måndagen och det breda OMXSPI-indexet steg 0,7 procent medan OMXS30 lyfte 0,5 procent. 

Under helgen meddelade USA:s president Donald Trump att ett avtal nåtts med Mexiko och att hotet om importtullar därmed dras tillbaka. 

Bland OMXS30-bolagen blev Autoliv dagens vinnare med ett lyft på 4,2 procent följt av stålbolaget SSAB som steg 3,4 procent. I andra änden av spektrumet hittar vi folkaktien Ericsson som backade 1,9 procent efter att ha tecknat ett licensavtal som avslutar en patenttvist som innebär att bolaget räknar med en negativ resultateffekt under det andra kvartalet, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Forskningsbolaget Calliditas har ingått ett licensavtal med Everest Medicines för bland annat Kina med en initial ersättning på 140 miljoner kronor. Aktien rusade med 23 procent. 

Ögonstyrningsbolaget Tobii rusade med 12,2 procent till 45,7 kronor per aktie. Enligt Nyhetsbyrån Direkt har Handelsbanken inlett bevakning av aktien med en köprekommendation och riktkursen 59 kronor. 

Precise Biometrics, som levererar teknik för fingeravtrycksigenkänning, har tecknat ett licensavtal med vad bolaget beskriver som en ”ledande sensorleverantör” från Asien. Aktien rusade med 14,4 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies