ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen öppnar på plus – Sportamore rasar efter vinstvarningen

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag på plus. Tio minuter efter öppning stiger OMXSPI stiger 0,4 procent medan storbolagsindex OMXS30 klättrar 0,5 procent. Utöver fortsatt fokus på vad som händer i handelsrelationerna mellan USA och Kina riktas också blickarna mot fredagseftermiddagens jobbsiffror i USA.

E-handelsbolaget Sportamore kom med en vinstvarning efter torsdagens börsstängning, vilket får aktien att rasa 19,1 procent i fredagens öppning. Sportamore spår att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet och helåret 2019 inte längre kommer att förbättras jämfört med 2018. Även om november och Black Friday-veckan hade bättre utveckling kunde det inte i tillräcklig omfattning kompensera för kvartalets inledning, enligt Sportamore.

På storbolagslistan OMXS30 klättrar Getinge 2,1 procent. Morgan Stanley höjde på fredagen sin rekommendation för medicinteknikbolaget till jämvikt från undervikt. Samtidigt skruvas riktkursen upp rejält – till 163 från tidigare 90 kronor.

Gårdagens vinnare SSAB, som stängde nära 4 procent upp på torsdagen, fortsätter att klättra med en uppgång på 2,7 procent

Forskningsbolaget Bioarctic meddelade på torsdagskvällen att partnern Eisai presenterat ”uppmuntrande data” från den pågående förlängningsstudien efter Fas 2b med BAN2401 i tidig Alzheimers sjukdom. Bioarctic-aktien stiger 7,2 procent i börsöppningen.

Camurus faller 5,4 procent sedan teckningskursen i den riktade nyemission som forskningsbolaget aviserade efter börsens stängning på torsdagen blev 82 kronor. Senast betalt på torsdagen var 89,50 kronor. Aktien handlas för närvarande för 84,70 kronor.

SEB har höjt rekommendationen för Oncopeptides till köp, vilket får aktien att lyfta 5,1 procent.

SAS fortsätter att falla efter gårdagens ras på 15 procent. I dag backar aktien 2,8 procent inför att flygbolaget klockan 11 ska presentera passagerarsiffrorna för november månad.

Klockan 14.30 i eftermiddag presenteras månadens viktiga sysselsättningssiffror i USA.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer