ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bred nedgång på Stockholmsbörsen – Fingerprint rusar

  • Foto: Joey Abrait, TT, Jesper Frisk

Stockholmsbörsen bjuder på negativ öppning på tisdagshandeln. OMXSPI faller 0,6 procent i den inledande handeln. Paradox stiger mot strömmen på sin rapport.

OMXS30, som följer börsens mest omsatta bolag, tappar 0,6 procent. Bland de 30 aktierna som ingår i indexet är det endast läkemedelsjätten Astra Zenerca som håller sig på plus, upp en halv procent. Bland de tyngsta förlorarna syns istället Volvo, Swedbank och SSAB som faller drygt 1,3 procent vardera.

Spelutvecklaren Paradox stiger 4,7 procent efter att bolagets rapport för det andra kvartalet innehållit både högre resultat och högre omsättning jämfört med motsvarande period 2018.

Biometribolaget Fingerprint Cards klättrar drygt 8 procent i volatil handel efter att biometribolaget meddelat att dess fingeravtryckssensorer ”sannolikt” kommer att inkluderas i en ny smartphone-modell från Samsung.

Storytel, vars kvartalsrapport innehöll en försäljningsökning men även en högre förlust jämfört med det andra kvartalet 2018, faller istället 3,4 procent. Bolaget spår nu att intäktstillväxten kommer att landa i den högre delen av helårsprognosen medan ebitda-marginalen kommer att landa i den lägre delen av det tidigare kommunicerade intervallet.

Rapporterande Tethys Oil handlas ned 0,3 procent efter att bolaget stärkt resultatet under det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Produktionen uppgick i genomsnitt till 12.881 fat per dag under det andra kvartalet, vilket är i den högre delen av bolagets guidning för året.

Bland övriga bolagsnyheter har gamingbolaget Gaming Corps meddelat att det köpt ett spel ämnat för Nintendo Switch och anställt spelets två upphovshavare i syfte att bredda kompetensen inom bolaget. Aktien stiger 10,6 procent.

Lundin Gold har fått höjda riktkurser på morgonen av både Kepler Cheuvreux och Nordea Markets. Kepler Cheuvreux höjde riktkursen till 56 kronor från 40 kronor och upprepade behåll, medan Nordea skruvade upp kursen till 65 från 44 kronor och behöll köprekommendationen.

Nordeas riktkurshöjning motiverades med det högre guldpriset samt med att produktion vid Lundin Golds gruva Fruta del Norte börjar närma sig. Aktien stängde på 56:10 kronor på måndagen och den har gått upp med nästan 72 procent sedan årsskiftet.

Lundin Gold repar sig 3,2 procent till 57,9 kronor i den inledande handeln efter att ha tappat de två föregående handelsdagarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer