ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Mindre uppgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en mindre uppgång. Bland enskilda bolag stiger hotellbolaget Scandic med drygt 7 procent efter en köprekommendation. 

Efter ett par minuters handel var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 0,1 procent medan OMXS30 dansade kring nollan. 

Bland OMXS30-bolagen går gruvbolaget Boliden i täten för uppgångne med ett lyft på omkring 1,1 procent medan låskoncernen Assa Abloy och verkstadsbolaget Atlas Copco klättrar omkring 0,5 procent.

I den andra änden av spektrumet hittar vi vitvarubolaget Electrolux som backar omkring 1,9 procent i spåren av att Citi sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare neutral. 

Nordea har enligt Bloomberg inlett bevakning av hotellbolaget Scandic med en köprekommendation. Riktkrusen checkade i sin tur in på 134 kronor. Aktien stiger med 6,5 procent till kursen 97,9 kronor per aktie. 

Byggbolaget Skanska har sålt en fastighet i USA för omkring 3,5 miljarder kronor. Aktien stiger med 0,2 procent i onsdagens inledande handel. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer