ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svag stängning på Stockholmsbörsen – MTG ned tvåsiffrigt

Stockholmsbörsen repade sig något i slutet av måndagshandeln men har inte bjudit på några större rörelser. Breda OMXSPI stängde precis över nollan medan OMXS30 tappade 0,3 procent.

Mediebolaget MTG blev dagens största förlorare och stängde på knappt 93,1 kronor, ned 12,7 procent för dagen. Aktien hade då repat sig något från dagslägsta på 91 kronor. I samband med rapporten för det andra kvartalet sänkte bolaget tillväxtprognosen för helåret från tidigare 15 till 8-12 procent. 

Vd Jørgen Madsen Lindeman uppgav i en intervju med Di på måndagen att det tagit längre tid än beräknat att få igång intäkterna i e-sportverksamheten.

Flera av dagens stora rörelser drevs av rekommendationsförändringar. Bland storbolagsförlorarna syntes NCC som sänkts från köp till behåll av norska DNB. Aktien tappade 2,9 procent. Sektorkollegan Peab fick istället en köprekommendation av DNB och aktien steg 4,8 procent.

Köksbolaget Nobia klättrade hela 6,9 procent efter att Nordea höjt aktien till köp med motiveringen att det andra kvartalet kommit in starkare än väntat och att vinsttillväxten lär ta fart igen under det andra halvåret

Även Boliden och Stora Enso fick stöd av köprekommendationer från Nordea och steg 4,7 respektive 4 procent. Effekten blev dock mindre i bilsäkerhetsbolaget Autoliv trots att Nordea spår att bolaget kommer fortsätta ta marknadsandelar. Aktien stängde dock på plus, upp 0,6 procent till 684 kronor.

Spelbolaget Betsson tappade 6,1 procent trots att SERB höjt rekommendationen för aktien från sälj till behåll efter fredagens rapport.

Friluftsbolaget Thule tillhörde vinnarna. Aktien steg 6,8 procent utan att bolaget presenterat några nyheter och har därmed återhämtat sig sedan nedgången i samband med kvartalsrapporten som släpptes i torsdags förra veckan. Även Vitrolife och Hexpol bjöd på uppgångar på storbolagslistan, upp 4,7 respektive 4,5 procent. Ögonstyrningsbolaget Tobii avancerade 9,3 procent på mid cap-listan.

Kärnkraftsunderleverantören Studsvik steg inledningsvis så mycket som 5,5 procent på sin kvartalsrapport. Uppgången kom dock av sig något under eftermiddagen och aktien stängde på 31 kronor, upp knappt 0,7 procent för dagen. 

Istället bjöd listkollegan Boule Diagnostics på dagens stora rörelse på small cap-listan. Aktien tappade 7,7 procent på beskedet att vd:n Fredrik Dahlborg beslutat sig för att lämna bolaget för uppdrag i ett annat svenskt medicinteknikbolag.

Det First North-listade cancerbehandlingsbolaget Spectracure bjöd på nytt på volatil handel och stängde måndagen upp 21,7 procent. Det är den fjärde handelsdagen i rad som aktien rör sig tvåsiffrigt utan att bolaget presenterat några nyheter. Så sent som på fredagen uppgav vd Masoud Khayyami för Di att det inte finns något på företagssidan som förklarar rörelserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer