ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Största kurslyftet för Volvo på nästan två år

Stockholmsbörsens huvudindex gick mot en stängning uppåt på fredagen. Volvoaktien rekylerade upp med 5,5 procent och noterade sin starkaste dagsuppgång sedan oktober 2017. 

OMXSPI stängde 1,2 procent upp medan storbolagsindex OMXS30 slutade på 1,8 procent upp.

Volvoaktien hade sin bästa handelsdag på nästan två år när den rekylerade upp efter rapportfallet på torsdagen. Alfa Laval steg med 4,8 procent efter två tunga börsdagar i kölvattnet av kvartalsrapporten i onsdags. Autoliv avancerade 4,5 procent.

Gruv- och smältverksbolaget Boliden låg i botten bland storbolagen med en tillbakagång på 1,9 procent. Bolagets vd Mikael Staffas menade i en intervju med Di att analytikerna varit för optimistiska i sina estimat, men medgav att man själva gjort missbedömningar. 

”Vi brukar vara duktiga i våra bedömningar, men det här kvartalet kostade underhållstoppen mer och tog längre tid än väntat”, sa han.

Stålbolaget SSAB:s aktie tappade 0,7 procent sedan man bland annat bommat rörelseresultatet med 100 miljoner kronor under analytikernas förväntningar.

Nordea noterade den fjärde dagen i rad med tillbakagångar och föll 0,9 procent.

Bland övriga rapporterande bolag kan noteras att byggbolaget NCC:s A-aktie tappade 6,2 procent på sin rapport, medan sektorkollegan Peab backade 0,2 procent.

Spelbolaget Betsson som kämpar i regulatorisk motvind i Nederländerna, och som bommade på rörelseresultatet i andra kvartalet, såg aktien göra en stark comeback från ett inledande rapportras på 9,5 procent till en uppgång på 1,4 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer