ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Husqvarna och Billerud rapportförlorade på börsen

Tisdagen blev en tung börsdag för flera rapporterande bolag: Husqvarna och Billerud Korsnäs hörde till de stora förlorarna och föll brant.

Breda OMXSPI slutade ner 0,4 procent medan storbolagsindex slutade ner 1 procent, tyngt bland annat av storbankerna, sedan Di rapporterat att transaktioner mellan kunder i Litauen och den ökända banken FBME hittats vid en intern Swedbank-granskning 2018. Swedbankaktien tappade 2,1 procent.

Nordea tappade 0,8 procent, SHB 0,6 procent och SEB backade 0,1 procent.

Utomhusprodukttillverkaren Husqvarna presenterade tidigare på morgonen ett marginallyft i andra kvartalet men lägre resultat än väntat. Aktien handlades ner med 5,4 procent.

Skogskoncernen Billerud Korsnäs rapporterar ett lägre justerat resultat än väntat för det andra kvartalet och tappade blodiga 7,8 procent.

Bostadsutvecklaren Bonavas rörelseresultat sjönk i det andra kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol som en konsekvens av att prisjusterade bostäder i projekt i Stockholm överlämnats under kvartalet. Aktien handlades ner med 5,5 procent.

Autolivaktien åkte berg-och-dalbana sedan amerikanska sektorkollegan Lear Corporation vinstvarnade för helåret, både gällande resultat och omsättning. Inledningsvis svarade Autolivaktien med att falla, men vände sedan på en femöring och slutade i topp på OMXS30 med en uppgång på 3,3 procent.

Alfa Laval, Assa Abloy och SKF steg inför kvartalsbekännelserna i morgon med 2,1 respektive 1,7 och 0,8 procent.

Binero Group rusade över 113 procent efter att ha sålt sin verksamhet inom webbhosting till Loopia för cirka 380 miljoner kronor – ett belopp som är högre än First North-bolaget Bineros börsvärde.

Global Gaming, som i juni förlorade sin svenska spellicens, har fått en ny större ägare i form av konkurrenten Betsson som köpt aktier motsvarande 1,8 procent av kapitalet i den krisande speloperatören. Global Gaming som vid stängning på måndagen hade rasat närmare 90 procent från årsskiftet steg 56 procent på tisdagen. Även Betssons aktie lyfte och var vid stängning upp 0,4 procent.

Forskningsbolaget Irlab rasade över 50 procent efter att bolagets fas 2a-studie med läkemedelskandidaten IRL790 för behandling av avancerad Parkinsons sjukdom inte nått upp till sitt primära effektmål. Studieresultaten visade dock indikation på effekt mätt med en alternativ skala (MDS-UPDRS). De övergripande resultaten uppges stödja fortsatt utveckling av IRL790.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer