ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen försvagades under dagen och stängde kring nollan

Stockholmsbörsen inledde starkt men föll tillbaka i takt med att tisdagens handel fortlöpte och stängde nära nollstrecket. Bland enskilda aktier stack Millicom ut positivt efter att ha bekräftat budintresse på bolaget. Även Fingerprint handlades starkt och stängde på kursnivåer som inte synts på ett år. 

Vid stängning låg OMXS30 på minus 0,2 procent samtidigt som breda OMXS var upp 0,1 procent.

Millicom steg omkring 7 procent efter att ha tagit emot ett preliminärt budförslag från Liberty Latin America. Investmentbolaget Kinnevik, som äger 38 procent av Millicom, är i sin tur upp med 2,2 procent.

Fingerprint Cards avancerade 15 procent efter att ha tecknat ett flerårigt partnerskap med Identity Devices Sweden i syfte att accelerera utvecklingen inom biometriska lösningar.

Catena Media backade över 3 procent och Evolution Gaming med 3,5 procent. I ett utlåtande säger amerikanska justitiedepartementet att alla former av onlinespel är olagliga på federal nivå. Dock menar flera analytiker att utlåtandet överdrivits och delvis feltolkats.

"Detta har övertolkats och delvis blivit missförstått av media. Ett eventuellt förbud skulle vara till för att eventuellt hindra mellanstatliga avtal för främst lotterispel och nätpoker som vuxit i popularitet i USA. Alltså påverkar inte detta nätkasino och sportbetting då dessa regleras av respektive delstat vilket gör att varje delstat reglerar detta som de själva önskar", skrev Danske Markets i en kommentar.

Clas Ohlson steg 2,3 procent efter att ha meddelat en försäljningsökning i den viktiga decembermånaden på 4 procent.

Texten uppdateras.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies