ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen stängde på plus – Clas Ohlson rapportrusade

  • Foto: Colourbox

Stockholmsbörsen bröt förlustsviten och stängde på plus på onsdagen. Dagens rapportrökare blev Clas Ohlson, som rusade med över 22 procent på sin kvartalsrapport.

Breda OMXSPI stängde 1,5 procent upp medan storbolagsindex OMXS30 stängde 1,6 procent upp.

I topp på storbolagslistan noterade Sandvik en uppgång på 3,4 procent, följt av Hexagon som stärktes 2,9 procent. Tunga industrijätten Atlas Copco steg 2,8 procent, följt av skogsbolaget SCA och vitvarujätten Electrolux som stärktes 2,6 procent vardera. 

SSAB, Boliden, Getinge, SEB och H&M handlades också upp till nivåer kring 2,1-2,5 procent plus. 

Boliden har fått en köprekommendation från RBC Capital Markets, som tagit upp aktien för bevakning. Riktkursen blev 305 kronor, att jämföra med slutkursen på 244,00 kronor.

I den motsatta änden på indexet låg bara ett bolag på rött, Securitas, som tappade 0,4 procent av sitt värde. Deutsche Bank har nedgraderat sin rekommendation för bolaget till sälj från behåll med en sänkt riktkurs till 140 från 144 kronor.

Den riktiga vinnaren för dagen blev emellertid rapporterande prylkedjan Clas Ohlsson, vars aktie rusade med 22,4 procent.

Bolaget rapporterade ett rörelseresultat på 133 miljoner kronor i det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, vilket var över prognosen på 128 Mkr enligt Infront Datas analytikersammanställning. Enligt vd:n Lotta Lyrå rör sig bolaget mot att nå lönsamhetsmålet på 4 till 6 procent under innevarande år.

”Det är ett kvartal med bra försäljning och stark lönsamhet på en nordisk verksamhet som fortsätter vara ganska utmanande”, sa Lotta Lyrå i Di TV.

I morgon rapporterar SAS och inför det har Pareto sänkt sin rekommendation för aktien till behåll från köp. Någon tendens åt det hållet syntes emellertid inte i aktien som stärktes med 3,0 procent. Bolaget stärktes också av nyheten att konkurrenten Ryanair stänger sin bas på Skavsta flygplats, vilket väntas resultera i minskat antal flygningar till och från flygplatsen.

En insynsrapportering som satte färg var Medcaps vd och storägare Karl Tobiesons försäljning av 0,1 miljoner aktier. Försäljningen gjordes till kursen 142 kronor. Aktien handlades ned med drygt 5,4 procent till 137 kronor.

Nextcell Pharma visade tidiga tecken på effekt i första delen av en fas 1/2-studie som primärt var utformad för att påvisa säkerhet. Aktien belönades med en uppgång på 16,6 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer