ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen faller tillbaka – järnvägsbolaget rusar på rapport

Stockholmsbörsen rörde sig stadigt nedåt under tisdagsförmiddagen och handlades vid lunchtid klart under nollan. Bland rapportbolagen rasar spelbolaget Betsson medan järnvägsunderhållsbolaget Railcare rusar tvåsiffrigt. 

Strax innan klockan slog tolv hade Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index backat med 0,3 procent medan OMXS30 är ner 0,6 procent. 

Spelbolaget Betsson redovisade ett rörelseresultat på 255 miljoner kronor under det första kvartalet 2019 vilket var över analytikernas prognos på 225 Mkr enligt Bloombergs sammanställning. Bolaget meddelade dock att intäkterna hittills under det andra kvartalet är 6 procent lägre än under det andra kvartalet i fjol samt att spelreglering tyng resultatet. Aktien rasar med 7,2 procent. 

Railcare redovisade ett resultat efter skatt på 7,4 Mkr under det första kvartalet vilket kan jämföras med 3,1 Mkr under samma period i fjol. Nettoomsättningen landade på 84,9 Mkr vilket kan jämföras med 66,5 Mkr under samma period i fjol. Aktien rusar med 15,1 procent. 

Kursraketen Powercell meddelade att bolaget beslutat sig för att öppna ett försäljningskontor i Kina. Aktien stiger med 8,2 procent. 

Bland OMXS30-bolagen går gruvbolaget Boliden i bräschen för nedgången med ett tapp på 2,6 procent följt av bilsäkerhetsbolaget Autoliv som backar 2,3 procent och stålbolaget SSAB som är ner 2,1 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi medicinteknikbolaget Getinge som är upp 2,5 procent och investmentbolaget Kinnevik som stiger omkring 1 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer