ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen backar i inledningen – SSAB faller brant

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI öppnar ner 0,6 procent och storbolagsindex OMXS30 faller tillbaka 0,5 procent. SSAB tappar över 5 procent och Swedbank backar över 4 procent på sina rapporter.

Ett annat rapportbolag ligger i topp bland storbolagen, nämligen ABB som stärks med 2,6 procent. Handelsbanken går klart bästa av storbankerna som rapporterat på morgonen och stärks med 1,4 procent. SEB-aktien är upp med 0,6 procent.

Utanför rapportfloden rusar Nordic Entertainment Groups aktie med 15 procent efter gårdagskvällen nyhet att man har ingått avtal med norska Telenor om ett samgående mellan Viasat Consumer och Canal Digital. 

Telia faller med 3 procent.

Intrum stärks med 6,6 procent på en rapport som överträffade förväntningarna.

Fastighetsbolaget Kungsledens aktie stiger med 0,8 procent på tvärs mot de senaste dagarnas rapportsättning i sektorn. Rapporten visade också på ökade nettouthyrning för bolaget i senaste kvartalet.

Bostadsbyggaren Bonava pressade av prisfall i Sverige och redovisade ett rörelseresultat på 162 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019 vilket var under analytikernas prognos på 287 Mkr. Aktien faller tillbaka 3,2 procent.

Vindkraftsbolaget Eolus Vind rasar med 11,6 procent på börsen. I sin bokslutsrapport, som lämnades på onsdagen, redovisade man 24 miljoner i kostnader hänförligt till två försenade vindparksprojekt i Sundsvallsområdet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer