ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Autoliv och Veoneer tappar rejält

Autoliv föll brant med runt 3 procent sedan den amerikanska sektorkollegan Lear Corporation vinstvarnat för helåret och sänkt prognosen för vinst och omsättning.

I New York rasade inte bara Autoliv utan även avknoppningen Veoneer i likhet med andra sektorskollegor som Goodyear (-0,9 procent), AXL (-2,2 procent) och Borgwarner (-2,2 procent). Även de stora fordonstillverkarnas aktiekurser pressas på Wall Street. GM är i skrivande stund ner 1,0 procent, Ford tappar 0,1 procent medan Fiat Chrysler backar 5,0 procent.

I Stockholm föll Autoliv från plus 1 procent till minus 2,4 procent, innan den vid 15.40-tiden återhämtat sig något till minus 0,6 procent. Veoneer-aktien backade till minus 2,6 procent i Stockholm, men har även den återhämtat sig något, till minus 1,9 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer