ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen återhämtade sig efter morgonens fall

Efter att ha fallit brant i öppningen efter Irans raketattacker mot militärbaser i Irak i natt återhämtade sig börsen till stängning på onsdagen. Stockholmsbörsens bägge huvudindex stängde på 0,1 procent ner.

Vid 15.30-tiden på eftermiddagen syntes ett hack i återhämtningskurvan men inför stängningen hade i princip hela dagens tapp hämtats hem igen. OMXS30-index stängde på nivån 1.795. Aktier för 15,1 miljarder kronor hade då omsatts. På de europeiska börserna var utvecklingen mer positiv där tyska DAX-index var upp 0,7 procent och Parisbörsens CAC40 upp 0,2 procent.

Bland storbolagen gick Swedish Match återigen bäst med en uppgång på 1,9 procent, följt av Boliden som steg med 1,6 procent.

I den nedre delen av OMXS30 tappade Kinnevik, SCA och SHB runt 1,1-1,3 procent.

First North-noterade Global Gaming rusade med 19,4 procent efter att kammarrätten i Jönköping meddelat prövningstillstånd på tillbakadragande av spellicensen för Global Gaming 555:s dotterbolag SafeEnt.

Det First North-listade affiliatebolaget Raketech vinstvarnade på eftermiddagen för det fjärde kvartalet. Med hänvisning till något lägre intäkter samt extraordinära kostnader motsvarande totalt 1 miljoner euro väntas ebitda-resultatet för årets sista kvartal bli 1,6 miljoner euro. Aktien föll 8,8 procent.

I samma sektor fortsatte Catena Medias utförslöpa på onsdagen när aktien tappade 2,6 procent och noterade en ny bottennivå vid 35,80 kronor.

Butiksinredningsbolaget Itab fortsatte veckans kursrally med en uppgång på 19,4 procent i spåren av att aktien fick en köprekommendation i tisdagens upplaga av Dagens industri. 

IT-återförsäljaren Dustin slutade ner 1,6 procent efter sin delårsrapport, som bland annat visade lägre justerad ebita-marginal än samma period föregående år men en förbättring från de senaste två kvartalen.

Avanza klättrade 3 procent till 103,80 kronor. Handelsbanken har höjt riktkursen för Avanza till 115 kronor från 100 kronor och upprepar sitt köpråd.

Uppåt var det även för forskningsbolaget Pledpharma som steg 3,5 procent. Under mitten av 2020 förväntar sig Pledpharma inleda en fas 2/3-studie med läkemedelskandidaten Aladote med syfte att minska leverskador till följd av överdoser av läkemedlet paracetamol.

Bland mindre bolag föll medicinteknikbolaget Mentice drygt 15 procent efter att ha lämnat preliminära siffror för fjärde kvartalet och helåret 2019. Pareto skriver i en kommentar att den största avvikelsen och överraskningen i Mentice besked var den fortsatta nedgången i orderingången.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer