ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen accelererar – OMXS30 upp 1 procent

Stockholmsbörsen går starkt och endast två av aktierna i OMXS30 handlas under nollan strax efter klockan 10. Storbolagsindexet är upp 1 procent medan OMXSPI avancerar 0,9 procent.

Skanska och Hexagon toppar OMXS30 med uppgångar om 3,1 respektive 2,4 procent. Skanska tar därmed igen en del av tappet i samband med rapportsläppet i slutet av förra veckan.

Securitas tappar istället en knapp halv procent efter att Jeffries sänkt rekommendationen för aktien från behåll till underperform. Teleoperatören Millicom stiger 2,2 procent efter att SEB höjt aktien från behåll till köp.

Dometic toppar storbolagslistan med en uppgång om 5 procent till 74 kronor efter att flera analyshus höjt riktkurserna och upprepat tidigare köprekommendationer under morgonen.

AAK handlas upp 3 procent till 133,5 kronor efter att Handelsbanken höjt rekommendationen från minska till öka och skrivit upp riktkursen med 10 kronor till 140 kronor.

Whiskybolaget Mackmyra faller tungt på First North, ned 14,5 procent efter att bolaget meddelat att man inte nått den försäljningsnivå som planerats vilket tynger både resultat och kassaflöde i större utsträckning än ledningen räknat med.

Catena Media handlas upp 3,9 procent och trotsar därmed en riktkurssänkning från Nordea. Vd Per Hellberg har köpt aktier för drygt 4 miljoner kronor enligt Finansinspektionens insynslista.

Oljeaktien Shamaran handlas upp 6,3 procent till knappt 66 öre efter att Pareto Securities återupptagit bevakningen av aktien med en köprekommendation och riktkursen 1 krona.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer